
Gegrilde aardappelsalade met roodbaars
Ben je dol op grillgerechten? Dan kun je je hart ophalen bij deze maaltijd. De piepers gaan op de grill. De courgette gaat op de grill. De aubergine gaat op de grill. En de vis? Die gaat ook op de grill.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 4 grote vastkokende aardappels
- 0,5 aubergine
- 0,5 courgette
- 3 el olijfolie
- 150 g roodbaarsfilets met vel
- peper en zout
- 100 g peultjes
- 75 g gegrilde paprika uit blik of pot
- olijfolie extra vierge
- 2 el witte balsamicoazijn
- bosje rucola
Voorbereiding
Stap 1: gril de courgette en aubergine
Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water. Snij de aardappels in schijfjes van 3 mm en de aubergine en courgette in schijfjes van 1 cm dikte. Meng ze en besprenkel met olijfolie. Verhit een grillpan. Grill eerst de plakjes courgette en aubergine ongeveer 5 minuten. Doe ze over in een koekenpan en gaar ze op een laag vuurtje nog eens 10 minuten.
Stap 2: gril de aardappel en vis
Grill intussen de aardappelplakjes 7 minuten. Voeg de roodbaarsfilets toe en grill nog eens 5 minuten tot de vis en aardappel gaar zijn. Bestrooi alles met zout en peper.
Stap 3: bereid de rest van de groenten
Kook de peultjes in water met wat zout ongeveer 4 minuten. Spoel ze goed onder koud stromend water. Snij de paprika in stukjes. Meng de gegrilde groenten met de paprika en peultjes en verdeel over 2 borden. Leg hierop de roodbaars en besprenkel met olijfolie en balsamico azijn. Garneer met wat rucola.