Gegratineerde aardappelpuree

Gratineren betekent ook wel “overbakken” en is een manier om een heerlijke korst op de bovenkant van je gerecht te krijgen. In dit geval de aardappelpuree! Gratineren kun je doen met kaas, boter, of in dit geval, paneermeel.

30 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 5 grote bloemige aardappels
  • 50 g gezouten boter
  • 4 eierdooiers
  • nootmuskaat
  • 4 el paneermeel
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: Bereid de aardappels

Schil de aardappels en gaar ze afgedekt 8 minuten met een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Giet de aardappels af, laat 10 minuten nageren en iets afkoelen.

Stap 2: Pureer de aardappels

Pureer de aardappelen en meng er de boter en eierdooiers door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe de puree in een ovenschaal.

Stap 3: Gratineren

Bestrooi met paneermeel en zet onder een voorverwarmde grill. Gratineer tot de puree een goudbruin korstje heeft.

Vergelijkbare recepten