Makkelijk en Snel
Budget
Picknick
BBQ
Uit de oven
30min
Vega
Kids

Gegratineerde aardappelpuree .

4 Personen

Gratineren betekent ook wel "overbakken" en is een manier om een heerlijke korst op de bovenkant van je gerecht te krijgen. In dit geval de aardappelpuree! Gratineren kun je doen met kaas, boter, of in dit geval, paneermeel.

    Ingrediënten
  • 5 grote bloemige aardappels
  • 50 g gezouten boter
  • 4 eierdooiers
  • nootmuskaat
  • 4 el paneermeel
  • zout en peper
Bereiding

Stap 1: Bereid de aardappels

Schil de aardappels en gaar ze afgedekt 8 minuten met een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Giet de aardappels af, laat 10 minuten nageren en iets afkoelen.

Stap 2: Pureer de aardappels

Pureer de aardappelen en meng er de boter en eierdooiers door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe de puree in een ovenschaal.

Stap 3: Gratineren

Bestrooi met paneermeel en zet onder een voorverwarmde grill. Gratineer tot de puree een goudbruin korstje heeft.

Tip .

Lekker bij een stukje vis naar keuze. Voeg eens (gekookte en gepureerde) knolselderij toe aan de aardappelpuree

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief