
Gebraden kip met aardappels
Proef de smaken van Sicilië op je bord! Citroen, olijven en witte wijn zijn typische ingrediënten van dit Italiaanse eiland.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 5 middelgrote, vastkokende aardappels
- 1 kippendeel per persoon (kippendij of kippenkarbonade)
- 1 medium, versnipperde ui
- 2 tenen, versnipperde knoflook
- olijfolie
- 1 bussel peterselie, versnipperd
- 1 blik groene olijven met pit
- 2 citroenen
- 1 glas witte wijn
Voorbereiding
Stap 1: braad de kip
Verwarm de oven voor op 200°C. Braad de ui en kip in een braadpan goudbruin.
Stap 2: zet alles in de oven
Als de kip bruin is, plaats je ze samen met de ui in een ovenschaal. Voeg de helft van de peterselie, de aardappels, olijven, look, het sap en de zeste van 1 citroen en een glas witte wijn toe (de wijn kan je vervangen door een glas water of groentebouillon). Zet alles in de oven. Bestrijk de kip na 15 minuten met het vocht in de schaal en voeg enkele nieuwe citroenschijfjes toe. Laat nog ongeveer 15 minuten in de oven staan. Werk af met peterselie en serveer.