Gebakken aardappelsalade met groene asperges en saffraan-aioli

Eet jij wel eens kiemen? Het zijn jonge plantjes die heel gezond zijn, leuk om een keer mee te experimenteren dus! Onze ambassadeur De Hippe Vegetariër gebruikt rode kool kiemen in deze goed gevulde aardappelsalade. Dit recept bevat 322 kcal per portie (4 personen).Bereidingstijd: 25 minuten

25 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 gr krieltjes
  • 200 gr groene asperges
  • 200 gr sperziebonen
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 gr waterkers
  • 10 gr rode kool kiemen
  • 0,05 gr saffraan
  • 1 limoen
  • 0,5 teentje knoflook, fijngesneden
  • 5 el volle yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: Rooster de aardappeltjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de krieltjes in de lengte en wanneer ze erg groot zijn nog een keer in de lengte zodat je partjes krijgt. Doe de aardappelpartjes in een kom en voeg zonnebloemolie toe, breng op smaak met zout en peper en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de aardappeltjes 15 minuten in de oven.

Stap 2: Kook de groente

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en de harde onderkant van de groene asperge en snijd deze in stukken van 3-4 centimeter. Kook de sperziebonen en groene asperges 2-3 minuten in kokend water. Giet de pan af en doe de sperziebonen en groene asperges in een kom met koud water.

Stap 3: Maak de saffraan-aioli

Doe de saffraan in een vijzel samen met het sap en de rasp van de limoen en de knoflook. Kneus de saffraan en verplaats het mengsel naar een kom. Voeg de knoflook, yoghurt en olijfolie toe en roer de saus door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4: Serveer!

Hussel de gebakken aardappelpartjes en de helft van de saffraan-aoli door elkaar. Voeg de sperziebonen, groene asperges en waterkers toe en hussel alles nogmaals door elkaar. Verdeel over de borden of een grote schaal en garneer met rode kool kiemen. Smakelijk!

Dit recept is van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër.

Vergelijkbare recepten