Gebakken aardappelsalade met ansjovis en manchego

Salades zijn ideaal voor in de zomer, wanneer je meestal niet zo'n zin hebt in een volledige maaltijd. Koude en warme aardappels kunnen beide voor in de salade. Zo vult 'ie lekker!

15 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 12 krielaardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes
  • 3 el olijfolie
  • 0,5 el witte wijnazijn
  • peper en zout
  • 75 g gele en rode kerstomaten (elk 75g)
  • 0,5 bosje basilicum
  • 50 g manchego (feta kan ook)

Bereiding

Stap 1: prepareer de ingredienten

Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water en snij ze in vier stukjes. Hak de knoflook en ansjovisfilets fijn.

Stap 2: bakken

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes in ongeveer 10 minuten op een matig vuur gaar en rondom goudbruin. Voeg de knoflook en ansjovis toe en bak nog eens 2 minuten.

Stap 3: mix de salade

Neem van het vuur, besprenkel met azijn en kruid met zout en peper. Halveer alle tomaatjes en scheur de basilicumblaadje in stukjes. Meng tomaat met de aardappeltjes en basilicum. Bestrooi met de manchegokaas.

Vergelijkbare recepten

40 min
vega

Aardappelcurry met mango

45 min
vega

Aardappelsalade met pindasaus

1 u 5 min

Ovenschotel met champignons en reblochon

1 u 30 min

Ovenpiepers met eieren & luxe ham

50 min

Varkenshaasje gevuld met aardappelpuree

25 min

Knapperige aardappeltjes met kip

[#<Recipe id: 371, title: "Aardappelcurry met mango ", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: schillen en snijden</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit is een vegetarisch gerecht, maar je kunt na...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "thaise-aardappelcurry", image: "thaise-aardappelcurry-mango.jpg", description: "Mango in de curry geeft een heerlijke fris-zoete t...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:52", updated_at: "2017-07-06 14:54:42", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 557, title: "Aardappelsalade met pindasaus", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappelen</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan de tofu ook vervangen door kip</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelsalade-met-pindasaus", image: "aardappelsalade-met-pindasaus.jpg", description: "Pindasaus kan je kant-en-klaar kopen, maar je kan ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-04-13 15:25:12", updated_at: "2019-07-30 09:29:46", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 484, title: "Ovenschotel met champignons en reblochon", cooking_time: 65, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200&deg;C. Schil de aar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker bij een stukje gegrild vlees of lamsbout...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ovenschotel-met-champignons-en-reblochon", image: "ovenschotel-met-champignons-en-reblochon.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:01", updated_at: "2017-07-07 08:54:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 537, title: "Ovenpiepers met eieren & luxe ham", cooking_time: 90, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p><a href=\"https://aardappels.nl/recipes/crispy-g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham", image: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham.jpg", description: "Ovengebakken aardappels verdienen een prominente p...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.jamiemagazine.nl/recepten/ovenpiepers-m...", active: true, created_at: "2016-03-07 11:10:54", updated_at: "2019-06-07 13:52:05", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 469, title: "Varkenshaasje gevuld met aardappelpuree", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg de laatste 10 minuten eens trosjes kerstom...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "varkenshaasje-gevuld-met-aardappelpuree", image: "varkenshaasje-gevuld-met-aardappelpuree.jpg", description: "Wat te serveren met Kerst? Maak deze varkenshaas o...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkenshaa...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:45", updated_at: "2017-07-07 09:17:12", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 445, title: "Knapperige aardappeltjes met kip", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels in de magnetron<...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang het limoensap eens door balsamico azijn...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "knapperige-aardappeltjes-met-kip", image: "knapperige-aardappeltjes-met-kip.jpg", description: "Door de aardappels door een mengsel van ei en emme...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:19", updated_at: "2018-01-24 12:36:47", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief