Gebakken aardappelsalade met ansjovis en manchego

Salades zijn ideaal voor in de zomer, wanneer je meestal niet zo’n zin hebt in een volledige maaltijd. Koude en warme aardappels kunnen beide voor in de salade. Zo vult ‘ie lekker!

15 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 12 krielaardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes
  • 3 el olijfolie
  • 0,5 el witte wijnazijn
  • peper en zout
  • 75 g gele en rode kerstomaten (elk 75g)
  • 0,5 bosje basilicum
  • 50 g manchego (feta kan ook)

Voorbereiding

Stap 1: prepareer de ingredienten

Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water en snij ze in vier stukjes. Hak de knoflook en ansjovisfilets fijn.

Stap 2: bakken

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes in ongeveer 10 minuten op een matig vuur gaar en rondom goudbruin. Voeg de knoflook en ansjovis toe en bak nog eens 2 minuten.

Stap 3: mix de salade

Neem van het vuur, besprenkel met azijn en kruid met zout en peper. Halveer alle tomaatjes en scheur de basilicumblaadje in stukjes. Meng tomaat met de aardappeltjes en basilicum. Bestrooi met de manchegokaas.

Vergelijkbare recepten