
Gebakken aardappels met spekjes en ei
De wintersporters onder ons zullen dit gerecht wel herkennen. Het wordt namelijk ook wel een Tiroler Gröstl genoemd: een simpel gerecht wat je in veel Oostenrijkse ski-restaurants vindt.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 g dobbelsteentjes spek
- 1 ui
- 2 el gehakte peterselie
- 4 eieren
- 1 tl marjolein
- zout en peper
- 600 g aardappels
Voorbereiding
Stap 1: spekjes en aardappelen
Bak de spekjes in boter. Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten in de schil. Haal de schil eraf. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Doe wat boter in de pan en fruit een uitje (even aanbakken, zonder dat de ui van kleur verandert)
Stap 2: bakken
Voeg dan de aardappelplakjes en de spekblokjes toe. Breng het geheel op smaak met peper, zout en marjolein. Schep gegelmatig het geheel om. En laat de aardappelen goudbruin worden.
Stap 3: ei erbovenop!
Bak de eieren en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de Gröstl op de borden, bestrooi ze met peterselie. Leg op iedere portie een gebakken ei.