Frittata met gerookte zalm

Borrelen gaat beter met heerlijke hapjes! Deze frittata met aardappel en gerookte zalm van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda heb je binnen no-time op tafel. Dit recept bevat ongeveer 203 kcal per stuk (8-10 stukjes). Bereidingstijd: 50 minuten.

50 min

Ingrediënten

Voor 9 Personen
  • 6 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 450 g voorgekookte krieltjes
  • 2 lente uitjes
  • 100 g gerookte zalm
  • 200 g doperwten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • snufje zout en peper

Bereiding

Stap 1: bereid de ingrediënten voor

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren met de crème fraîche los.Snijd de lente uitjes in ringetjes en de gerookte zalm in reepjes.

Stap 2: vul de ovenschaal

Vet een ronde ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem, daarna de ringetjes lente ui, doperwten en de zalm. Giet het eimengsel erover en breng op smaak met de peterselie en een snufje peper en zout. 

Stap 3: in de oven

Zet de schaal 25-30 minuten in de oven. Serveer koud of warm. 

Tip: kijk eens wat je nog van restjes in de koelkast hebt liggen! In plaats van doperwten kun je ook andere groente gebruiken. Dat geldt ook voor de verse kruiden, naast peterselie smaakt dille bijvoorbeeld ook zalig in deze frittata.

Vergelijkbare recepten

45 min
vega

Wally's focaccia met aardappel

1 u 15 min
vega

Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto

20 min
vega

Snack-krieltjes met aioli

1 u
vega

Wally’s fritatta uit de oven

40 min
vega

Aardappelmuffins met pecannoten

45 min
vega

Open aardappelravioli met Japanse invloeden

[#<Recipe id: 582, title: "Wally's focaccia met aardappel", cooking_time: 45, instructions: "<p>Meng de zuurdesemstarter, olijfolie, water en g...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "bakken", servings: 12, featured: true, slug: "wally-s-focaccia-met-aardappel", image: "wally-s-focaccia-met-aardappel.jpg", description: "Focaccia is een Italiaanse platbrood, oorspronkeli...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-04-05 08:45:16", updated_at: "2017-07-07 09:18:04", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 392, title: "Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: zelfgemaakte pesto</u></h2>\r\n\r\n<p>W...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan de raketsla vervangen door zongedroogde ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto", image: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto.jpg", description: "Gevulde aardappels uit de oven zijn niet alleen he...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:16", updated_at: "2017-07-17 11:53:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 609, title: "Snack-krieltjes met aioli", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: aioli</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhit de olie...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Mix de krieltjes met kleine groene pepertjes. F...", cooking_method: "frituren", servings: 6, featured: true, slug: "snack-krieltjes-met-aioli", image: "160530_FC_Aardappel_Snack_krieltjes_met_aioli.jpg", description: "Ga op zoek naar de allerkleinste krieltjes, die vi...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 10:29:35", updated_at: "2017-11-10 10:29:35", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 580, title: "Wally’s fritatta uit de oven", cooking_time: 60, instructions: "<p>Verwarm de oven op 150 graden en zet een ovensl...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Bakken", servings: 4, featured: true, slug: "wally-s-fritatta-uit-de-oven", image: "wally-s-fritatta-uit-de-oven.jpg", description: "De frittata is een van origine Italiaans. Het is e...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-04-04 15:05:15", updated_at: "2018-03-02 15:52:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 614, title: "Aardappelmuffins met pecannoten", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwa...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "oven", servings: 10, featured: true, slug: "aardappelmuffins-met-pecannoten", image: "160713_Aardappelkookboek_Muffin1.jpg", description: "Wat een verrassing dat je van aardappels ook muffi...", average_rating: 2.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 11:39:45", updated_at: "2018-03-06 19:16:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 515, title: "Open aardappelravioli met Japanse invloeden", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappel</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg er eventueel geroosterde sesamzaadjes toe....", cooking_method: "Anders", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelravioli", image: "aardappelravioli.jpg", description: "Met ingrediënten als Dashi, shiitake en enoki is d...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.culy.nl/recepten/aardappelravioli-met-p...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:05", updated_at: "2017-07-13 14:33:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief