Frittata met gerookte zalm

Borrelen gaat beter met heerlijke hapjes! Deze frittata met aardappel en gerookte zalm van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda heb je binnen no-time op tafel. Dit recept bevat ongeveer 203 kcal per stuk (8-10 stukjes). Bereidingstijd: 50 minuten.

50 min

Ingrediënten

Voor 9 Personen
  • 6 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 450 g voorgekookte krieltjes
  • 2 lente uitjes
  • 100 g gerookte zalm
  • 200 g doperwten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • snufje zout en peper

Bereiding

Stap 1: bereid de ingrediënten voor

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren met de crème fraîche los.Snijd de lente uitjes in ringetjes en de gerookte zalm in reepjes.

Stap 2: vul de ovenschaal

Vet een ronde ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem, daarna de ringetjes lente ui, doperwten en de zalm. Giet het eimengsel erover en breng op smaak met de peterselie en een snufje peper en zout. 

Stap 3: in de oven

Zet de schaal 25-30 minuten in de oven. Serveer koud of warm. 

Tip: kijk eens wat je nog van restjes in de koelkast hebt liggen! In plaats van doperwten kun je ook andere groente gebruiken. Dat geldt ook voor de verse kruiden, naast peterselie smaakt dille bijvoorbeeld ook zalig in deze frittata.

Vergelijkbare recepten

1 u

Zuurkoolschotel

30 min

Aardappel-groentekroketjes

40 min
vega

Feestelijke aardappelkroketjes

50 min

Krokante aardappeltjes met kabeljauw

45 min
vega

Spaanse Tortilla

35 min
vega

Aardappel bruschetta

[#<Recipe id: 594, title: "Zuurkoolschotel", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: stoven</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil de aard...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>In plaats van vlees kun je ook friszure, in blo...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "zuurkoolschotel", image: "Aardappel_Zuurkool.jpg", description: "Verdubbel gerust de hoeveelheden van dit recept; d...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 14:08:17", updated_at: "2017-11-09 14:08:17", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 463, title: "Aardappel-groentekroketjes", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil de aarda...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met sla, tomaten en ketchup.</p>\r\n", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-groentekroketjes", image: "aardappel-groentekroketjes.jpg", description: "Aardappelkroketjes heb je zo gemaakt en het is geg...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:38", updated_at: "2017-07-07 09:33:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 624, title: "Feestelijke aardappelkroketjes", cooking_time: 40, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Frituren ", servings: 4, featured: false, slug: "feestelijke-aardappelkroketjes", image: "Hieper-de-PIeper---Feestelijke-aardappelkroketten-...", description: "De lekkerste vulling voor feestelijke kroketjes? A...", average_rating: 2.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-04-09 15:42:27", updated_at: "2020-03-18 13:38:59", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 397, title: "Krokante aardappeltjes met kabeljauw", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan ook grove stukken venkel bij de aardappe...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "krokante-aardappeltjes-met-kabeljauw", image: "krokante-aardappeltjes-met-kabeljauw.jpg", description: "Wat er zo gemakkelijk is aan ovengerechten is dat ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:22", updated_at: "2017-07-20 10:06:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 583, title: "Spaanse Tortilla", cooking_time: 45, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vervang de ontbijtspek voor chorizo!</p>\r\n", cooking_method: "Koekenpan", servings: 4, featured: false, slug: "spaanse-tortilla", image: "20170906-Power_to_the_Pieper-Food_Cabinet-012.jpg", description: "De Spaanse tortilla wordt vaak als tapa gegeten, s...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.leukerecepten.nl/recepten/spaanse-aard...", active: true, created_at: "2017-09-26 08:21:41", updated_at: "2020-03-18 15:52:22", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 354, title: "Aardappel bruschetta", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan normale aardappelen ook vervangen door z...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-bruscetta", image: "aardappel-bruscetta.jpg", description: "Een Italiaanse bruschetta met een aardappel-twist!...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.kookjij.nl/recepten/aardappel-bruschet...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:23", updated_at: "2017-07-06 14:17:21", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief