Frisse salade van aardappel en appel met verse bieslook

Een frisse salade voor warme zomeravonden.

30 min
vega

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 4 grote aardappels
  • 2 stevige appels
  • 4 el witte wijnazijn
  • peper en zout
  • 1/2 tl suiker
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el notenolie
  • 2 el zonnebloemolie of maisolie
  • snufje gerookte paprikapoeder

Bereiding

Stap 1: prepareer de aardappelen

Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in de schil in ca. 20 minuten beetgaar. Pel ze direct en snij ze in plakken.

Stap 2: meng de salade

Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij ze in dunne schijven. Meng de azijn met de peper het zout, de suiker, de bieslook en beide oliesoorten en schep hier de schijven aardappel en appel voorzichtig doorheen. Serveer de salade direct (lauw of koud) als bijgerecht. per persoon ca. 50 gram fruit.

Vergelijkbare recepten

25 min
vega

Gebakken aardappelsalade met groene asperges en saffraan-aioli

35 min
vega

Yvette van Boven's Spitskool-venkelstamppot met stiltonroomsaus, krokante walnoten en geblakerde kool

20 min
vega

Gewokte aardappels met garam massala

20 min
vega

Kruidige aardappels met merguez en aubergine salade

40 min
vega

Aardappel-preisoep van Uit Paulines Keuken

30 min

Lauwwarme aardappelsalade met avocado, artisjok en garnaaltjes

[#<Recipe id: 644, title: "Gebakken aardappelsalade met groene asperges en sa...", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: Rooster de aardappeltjes</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\">In pl...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "gebakken-aardappelsalade-met-groene-asperges-en-sa...", image: "Power-to-the-Pieper-DHV-aardappel-salade-saffraan-...", description: "Eet jij wel eens kiemen? Het zijn jonge plantjes d...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-12 10:32:45", updated_at: "2019-08-05 09:42:01", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 716, title: "Yvette van Boven's Spitskool-venkelstamppot met st...", cooking_time: 35, instructions: "<p>Ik probeerde het je makkelijk te maken door all...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: true, slug: "spitskool-venkelstamppot-met-stiltonroomsaus-kroka...", image: "Recept_Yvette_flight3_2022.jpg", description: "Dat een stamppot allesbehalve saai hoeft te zijn b...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2022-11-25 08:58:14", updated_at: "2022-11-30 08:38:26", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 383, title: "Gewokte aardappels met garam massala", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid aardappels voor</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met een stukje lamsvlees.</p>\r\n", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "gewokte-aardappels-met-garam-massala", image: "gewokte-aardappels-garam-massala.jpg", description: "Aardappels zijn gemakkelijk te bereiden in een wok...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=350014", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:06", updated_at: "2017-07-03 15:31:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 690, title: "Kruidige aardappels met merguez en aubergine salad...", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aubergines in de oven</u></h...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "kruidige-aardappels-met-merguez-en-aubergine-salad...", image: "ZoGepiept-1_new.jpg", description: "Merguez is een lekkere kruidige worst die oorspron...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2021-04-14 09:45:53", updated_at: "2021-11-05 12:54:47", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 538, title: "Aardappel-preisoep van Uit Paulines Keuken", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker met geroosterd brood.</p>\r\n", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-preisoep", image: "aardappel-preisoep.jpg", description: "De aardappel maakt iedere soep lekker romig en vol...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://uitpaulineskeuken.nl/2016/01/aardappel-prei...", active: true, created_at: "2016-03-21 09:58:45", updated_at: "2017-07-28 11:54:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 492, title: "Lauwwarme aardappelsalade met avocado, artisjok en...", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappelen</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de roze garnalen door krabvlees.</p>\r\n", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "lauwwarme-aardappelsalade-met-avocado-artisjok-en-...", image: "lauwwarme-aardappelsalade-met-avocado-artisjok-en-...", description: "Aardappels zijn een geweldige basis voor maaltijds...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:11", updated_at: "2017-07-25 12:51:43", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief