Makkelijk en Snel
Fit
Salade
Budget
Picknick
BBQ
30min
Vega
Kids

Frisse salade van aardappel en appel met verse bieslook .

4 Personen

Een frisse salade voor warme zomeravonden.

    Ingrediënten
  • 4 grote aardappels
  • 2 stevige appels
  • 4 el witte wijnazijn
  • peper en zout
  • 1/2 tl suiker
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el notenolie
  • 2 el zonnebloemolie of maisolie
  • snufje gerookte paprikapoeder
Bereiding

Stap 1: prepareer de aardappelen

Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in de schil in ca. 20 minuten beetgaar. Pel ze direct en snij ze in plakken.

Stap 2: meng de salade

Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij ze in dunne schijven. Meng de azijn met de peper het zout, de suiker, de bieslook en beide oliesoorten en schep hier de schijven aardappel en appel voorzichtig doorheen. Serveer de salade direct (lauw of koud) als bijgerecht. per persoon ca. 50 gram fruit.

Tip .

Lekker met een snufje paprikapoeder bovenop!

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief