Feestelijke pieperchips

Feestelijke pieperchips

Zelf aardappelchips maken is makkelijk, leuk en onwijs lekker. Je kunt het in allerlei verschillende vormpjes maken en lekker uitdelen als traktatie. Hieper de pieper!

30 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 500 gram Vastkokende aardappels
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: paprikapoeder, chilipoeder, tijm of kerrie

Voorbereiding

Stap 1: maak de aardappelplakjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier. Was de aardappelen goed, schil ze niet. Snijd de aardappels dun met een scherp mes. Maak met een (koekjes) uitsteker een leuke vorm van de aardappelplakjes, bijvoorbeeld een hartje of sterretje.

Stap 2: bak de aardappelplakjes in de oven 

Verdeel de schijfjes aardappel over de bakplaat en zorg ervoor dat de schijfjes niet op elkaar liggen. Kruid met zout en peper naar smaak en sprenkel olie over de schijfjes. Dit zorgt voor meer smaak en knapperigheid. Bak de chips in 20 minuten op 200 graden. Als ze klaar zijn laat je de zelfgemaakte chips afkoelen op de bakplaat.

Stap 3: bestrooi de chips naar smaak

Bestrooi de chips naar smaak met kruiden als paprikapoeder, chilipoeder, tijm en/of kerrie. Serveer in een zakje of schaaltje en eetsmakelijk!

Vergelijkbare recepten