Feestelijke pieperchips

Zelf aardappelchips maken is makkelijk, leuk en onwijs lekker. Je kunt het in allerlei verschillende vormpjes maken en lekker uitdelen als traktatie. Hieper de pieper!

30 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 500 gram Vastkokende aardappels
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: paprikapoeder, chilipoeder, tijm of kerrie

Bereiding

Stap 1: maak de aardappelplakjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier. Was de aardappelen goed, schil ze niet. Snijd de aardappels dun met een scherp mes. Maak met een (koekjes) uitsteker een leuke vorm van de aardappelplakjes, bijvoorbeeld een hartje of sterretje.

Stap 2: bak de aardappelplakjes in de oven 

Verdeel de schijfjes aardappel over de bakplaat en zorg ervoor dat de schijfjes niet op elkaar liggen. Kruid met zout en peper naar smaak en sprenkel olie over de schijfjes. Dit zorgt voor meer smaak en knapperigheid. Bak de chips in 20 minuten op 200 graden. Als ze klaar zijn laat je de zelfgemaakte chips afkoelen op de bakplaat.

Stap 3: bestrooi de chips naar smaak

Bestrooi de chips naar smaak met kruiden als paprikapoeder, chilipoeder, tijm en/of kerrie. Serveer in een zakje of schaaltje en eetsmakelijk!

Vergelijkbare recepten

1 u

Samuel’s Shepherd’s Pie

25 min
vega

Marokkaanse aardappelsalade met komijn en koriander

45 min
vega

Kleurrijke piepertoefjes

25 min

Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen

40 min

Chips en fish

40 min

Aardappeltjes met Parmezaanjus

[#<Recipe id: 577, title: "Samuel’s Shepherd’s Pie", cooking_time: 60, instructions: "<p>Schil de aardappels en kook in &plusmn;20 minut...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<div class=\"embeded-video oembed-provider-vimeo\" d...", cooking_method: "Bakken", servings: 6, featured: true, slug: "samuel-s-shepherd-s-pie", image: "samuel-s-shepherd-s-pie.jpg", description: "Samuel’s Shepherd’s Pie zoals zijn moeder hem alti...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-03-28 10:25:36", updated_at: "2017-07-20 11:25:26", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 563, title: "Marokkaanse aardappelsalade met komijn en koriande...", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>B...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De salade krijgt extra glans als je paarse aard...", cooking_method: "koken", servings: 4, featured: false, slug: "marokkaanse-aardappelsalade-met-komijn-en-koriande...", image: "9._Marokkaanse_aardappelsalade_met_komijn_en_koria...", description: "Een aardappelsalade die warm lekkerder smaakt dan ...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 08:53:34", updated_at: "2020-02-19 09:05:36", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 628, title: "Kleurrijke piepertoefjes", cooking_time: 45, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "kleurrijke-piepertoefjes", image: "Hieper-de-Pieper---Kleurrijke-piepertoefjes-L_kopi...", description: "Feestelijke piepers maken? Deze Franse Pommes Duch...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-06-08 09:37:53", updated_at: "2020-03-17 13:01:16", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 500, title: "Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kneed de gehaktballen</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer de gehaktballen eventueel met grove mos...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "gehaktbal-met-aardappelen-en-sperziebonen", image: "gehaktbal-met-aardappelen-en-sperziebonen.jpg", description: "Gehaktballen, aardappels en sperziebonen met spekj...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:19", updated_at: "2017-07-17 14:57:58", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 610, title: "Chips en fish", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: beslag</u></h2>\r\n\r\n<p>Maak eerst he...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Niet iedereen heeft een mandoline in huis, gebr...", cooking_method: "frituren", servings: 4, featured: true, slug: "chips-en-fish", image: "160712_FC_Aardappel_Chips.jpg", description: "Natuurlijk mag de Engelse klassieker fish & chips,...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 10:44:45", updated_at: "2017-11-10 10:44:45", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 429, title: "Aardappeltjes met Parmezaanjus", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: rooster de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer met een lekkere frisse salade en stukje...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-met-parmezaanjus", image: "aardappeltjes-met-parmezaanjus.jpg", description: "Patate con sugo di Parmigiano, zouden ze in Italië...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:59", updated_at: "2017-07-13 12:45:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief