Makkelijk en Snel
Feestje
Uit de oven
30min
Vega
Kids

Feestelijke pieperchips .

4 Personen

Zelf aardappelchips maken is makkelijk, leuk en onwijs lekker. Je kunt het in allerlei verschillende vormpjes maken en lekker uitdelen als traktatie. Hieper de pieper!

    Ingrediënten
  • 500 gram Vastkokende aardappels
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: paprikapoeder, chilipoeder, tijm of kerrie
Bereiding

Stap 1: maak de aardappelplakjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier. Was de aardappelen goed, schil ze niet. Snijd de aardappels dun met een scherp mes. Maak met een (koekjes) uitsteker een leuke vorm van de aardappelplakjes, bijvoorbeeld een hartje of sterretje.

Stap 2: bak de aardappelplakjes in de oven 

Verdeel de schijfjes aardappel over de bakplaat en zorg ervoor dat de schijfjes niet op elkaar liggen. Kruid met zout en peper naar smaak en sprenkel olie over de schijfjes. Dit zorgt voor meer smaak en knapperigheid. Bak de chips in 20 minuten op 200 graden. Als ze klaar zijn laat je de zelfgemaakte chips afkoelen op de bakplaat.

Stap 3: bestrooi de chips naar smaak

Bestrooi de chips naar smaak met kruiden als paprikapoeder, chilipoeder, tijm en/of kerrie. Serveer in een zakje of schaaltje en eetsmakelijk!

Tip .

Paprika chips maken? Meng dan 1 theelepel gerookte paprikapoeder, 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel zout met elkaar. Voeg de kruiden, nadat de aardappelschijfjes uit de oven zijn, toe. Eet smakelijk!

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief