
Erwten-aardappelpuree met gerookte kip
Een heerlijke variatie op de normale aardappelpuree? Probeer eens de groene puree van erwten en aardappels!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 4 grote bloemige aardappels
- peper en zout
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 100 g doperwtjes
- 2 el fijngehakte tijm
- 2 dl (gevogelte) bouillon
- 1 gerookte kipfilet
- 0,5 dl room
- 50 g veldsla
Voorbereiding
Stap 1: kook de aardappels
Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar en giet ze af.
Stap 2: bereid de erwten en maak de puree af
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpan, pers er de knoflook boven uit en bak op een laag vuur zachtjes 2 minuten. Voeg de doperwtjes en tijm toe. Schenk de helft van de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat afgedekt zachtjes 10 minuten koken tot de doperwtjes gaar zijn. Voeg de aardappels toe en pureer alles. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: bereid de kip en saus
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilets rondom kort aan. Blus af met de rest van de bouillon en de room. Laat even inkoken tot een mooie saus en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4: serveer
Serveer de gerookte kip met de erwten-aardappelpuree. Garneer met de veldsla en de roomsaus.