Curry aloo met aardappel en pompoen

Aardappel + pompoen + heerlijke kruiden = een ware smaakexplosie! Deze curry aloo van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër is al in 20 minuten klaar. Serveer er wat rijst of naan bij en je kunt aan tafel!Dit recept bevat 199 kcal per portie (4 personen).Bereidingstijd: 20 minuten

20 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 gr vastkokende aardappels
  • 350 gr pompoen
  • 10 gr koriander, fijngesneden
  • 2 tomaten
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 chilipeper
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 laurierblad
  • 1 el garam masala
  • 1 tl gemalen korianderpoeder
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,2 tl kurkuma
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: Kook de aardappel en pompoen

Verwijder de schil van de aardappel en pompoen en snijd deze in blokjes. Kook de aardappelblokjes en pompoenblokjes in een pan met ruim kokend water en een mespunt zout in 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.

Stap 2: Fruit de kruiden

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd de peper fijn. Verhit zonnebloemolie in een pan. Fruit hierin de ui samen met de knoflook en gember tot de ui glazig begint te worden, voeg de chilipeper en komijnzaad toe aan de pan er roer alles goed door elkaar. Voeg het laurierblad, garam masala, korianderpoeder en paprikapoeder toe aan de pan en roer de kruiden door elkaar terwijl deze in de pan beginnen te geuren.

Stap 3: Voeg alles toe

Voeg de tomaten en de kurkuma toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg de gekookte aardappel- en pompoenblokjes toe aan de pan en laat deze kort meebakken. Blus het mengsel af met kokosmelk en meng alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.

Stap 4: Serveer!

Verdeel de curry aloo over de borden en garneer met koriander. Serveer de curry met rijst of naan. Eet smakelijk!

Dit recept is van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër.

Vergelijkbare recepten