Monique's crispy geplette krieltjes

Deze crispy geplette aardappeltjes zijn wat ons betreft het summum van heerlijkheid: zacht van binnen én crispy van buiten. 

45 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 1 kilo grote krieltjes
  • 40 gram roomboter
  • 4 takjes oregano of tijm
  • 3 tenen knoflook
  • grof zeezout
  • Optioneel: handje peterselie, snuf chiliflakes

Bereiding

Stap 1: aardappels garen

Was de aardappeltjes en kook ze tien minuten in gezouten water. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden en plet de teentjes knoflook in de schil. Giet de aardappeltjes af en stoom ze droog in de pan.

Stap 2: plet de aardappels

Leg de aardappels vervolgens op een bakblik en plet voorzichtig met een vork. De aardappeltjes zullen iets uit elkaar vallen, maar dat is niet erg.

Stap 3: in de oven

Besprenkel met olijfolie en verdeel er de knoflook, oregano of tijm en boter over. Bak in 25 à 30 minuten krokant en mooi bruin.

Deze supercrispy krieltjes zijn een recept van Monique van Loon (culy.nl)

Vergelijkbare recepten

35 min
vega

Aardappel in de oven met kastanjechampignons

30 min
vega

Roergebakken mediterraanse aardappeltjes

20 min

Aardappelpappardelle

20 min

Aardappelpuree met hamburger en broccoli

20 min
vega

Aardappeltjes en mozzarella met tomatenpistou

40 min

Aardappelpuree met balletjes in tomatensaus

[#<Recipe id: 364, title: "Aardappel in de oven met kastanjechampignons", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de oven</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Zin in vlees? Doe er stukjes gebakken spek bij!...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-in-de-oven-met-kastanjechampignons", image: "aardappel-in-de-oven-met-kastanjechampignons.jpg", description: "Aardappels uit de oven lijken veel werk, maar het ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:35", updated_at: "2017-07-07 09:44:43", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 358, title: "Roergebakken mediterraanse aardappeltjes", cooking_time: 30, instructions: "<p>Schil de aardappels en halveer ze. Doe ze met 1...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Heerlijk met een stukje vis uit de oven.&nbsp;<...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "roergebakken-mediterrane-aardappeltjes", image: "roergebakken-mediterrane-aardappeltjes.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:28", updated_at: "2017-07-07 09:05:16", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 415, title: "Aardappelpappardelle", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: schaaf de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met alle traditionele pastasauzen.</p>\r\n", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelpapardella", image: "aardappelpapardella.jpg", description: "Pappardelle is een Italiaanse pastasoort van brede...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:42", updated_at: "2017-07-13 14:43:08", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 473, title: "Aardappelpuree met hamburger en broccoli", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg aan de aardappelpuree eens fijngehakte bie...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelpuree-met-hamburger-en-broccoli", image: "aardappelpuree-met-hamburger-en-broccoli.jpg", description: "Er gaat niets boven een ouderwets A-V-G'tje (aarda...", average_rating: 2.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:50", updated_at: "2018-08-13 14:15:35", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 441, title: "Aardappeltjes en mozzarella met tomatenpistou", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met een stuk kalfsvlees of kabeljauw.</p...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-en-mozarella-met-tomatenpistou", image: "aardappeltjes-en-mozarella-met-tomatenpistou.jpg", description: "Een pistou? Een pistou bevat altijd olijfolie, kno...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:14", updated_at: "2017-07-28 13:43:01", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 458, title: "Aardappelpuree met balletjes in tomatensaus", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappel</u></h2>\r\n\r\n<p>Sc...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vervang het half-om-halfgehakt eens door lamsge...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelpuree-met-balletjes-in-tomatensaus", image: "aardappelpuree-balletjes-tomatensaus.jpg", description: "Maak deze smaakvolle aardappelpuree met peterselie...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "https://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:32", updated_at: "2017-07-03 15:05:58", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief