Chips en fish

Natuurlijk mag de Engelse klassieker fish & chips, gefrituurde vis met friet, niet ontbreken. Wel zo lekker om de gefrituurde vis te eten met zelfgemaakte chips in plaats van friet.

40 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 1 ei
  • 250 ml bier
  • 500 g visfilet, bijv. kabeljauw of wijting, in blokjes van 3 cm
  • Voor de chips: vastkokende aardappels
  • extra nodig: diepe pan met plantaardige olie, evt. keukenthermometer, mandoline of blokrasp, keukenpapier, frituurpan

Bereiding

Stap 1: beslag

Maak eerst het beslag voor de vis. Klop de bloem met de bakpoeder, het ei en bier tot een dik beslag. Breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 15 minuten rusten.

Stap 2: plakjes

Snijd de aardappels met een mandoline in heel dunne plakjes. Dep de plakjes met keukenpapier droog. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de chips 3 minuten in de hete olie. Gebruik zo nodig een vork om de plakjes los te maken van elkaar. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.

Stap 3: visstukjes

Houd de frituur op temperatuur. Dep de visblokjes rondom goed droog. Wentel de visstukjes door het beslag. Frituur de visstukjes tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Vergelijkbare recepten

30 min
vega

Aardappelspiesjes met paprika

15 min
vega

Stevige soep van aardappels en erwtjes

35 min
vega

Aardappelspiesjes met mosterddip

45 min
vega

Soep met lentegroenten en piepers

2 u

Kalfsstoverij

25 min
vega

Taartje van aardappelschijfjes

[#<Recipe id: 466, title: "Aardappelspiesjes met paprika", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>B...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan de kerstomaten vervangen door een andere...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelspiesjes-met-paprika", image: "aardappelspiesjes-met-paprika.jpg", description: "Ga je barbecuen maar wil je wel eens wat anders da...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:42", updated_at: "2017-07-17 12:13:42", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 366, title: "Stevige soep van aardappels en erwtjes", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: snij de ingredi&euml;nten</u></h2>\r...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt de erwtjes ook vervangen door maiskorre...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "stevige-soep-van-aardappels-en-erwtjes", image: "stevige-soep-van-aardappels-en-erwtjes.jpg", description: "Deze soep van aardappels en erwtjes kun je als maa...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:46", updated_at: "2019-06-07 14:17:50", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 387, title: "Aardappelspiesjes met mosterddip", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de spiesjes</u></h2>\r\n\r\n<p>Koo...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Een paar blokjes spek op de spiesjes maakt&nbsp...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelspiesjes-met-mosterddip", image: "aardappelspiesjes-met-mosterddip.jpg", description: "Deze aardappelspiesjes zijn een feestelijk hapje. ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:10", updated_at: "2017-07-28 13:51:00", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 620, title: "Soep met lentegroenten en piepers", cooking_time: 45, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met Italiaans geroosterd brood.</p>\r\n", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: false, slug: "soep-met-lente-groenten-en-piepers", image: "Pieper-Culinair---Soep-met-lentegroente-L.jpg", description: "Het is lente en daarom deze soep met lentegroenten...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-04-09 11:12:47", updated_at: "2020-03-17 13:03:14", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 464, title: "Kalfsstoverij", cooking_time: 120, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de ingredi&euml;nten</u></h2>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Ook lekker met sperziebonen.</p>\r\n", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "kalfsstoverij", image: "kalfsstoverij.jpg", description: "In de gure wintermaanden snak je vaak naar stoofsc...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:39", updated_at: "2017-07-28 13:12:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 361, title: "Taartje van aardappelschijfjes", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de aardappels in schijfjes</u...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Een stukje vette vis is heerlijke toevoeging op...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "taartje-van-aardappelschijfjes", image: "taartje-van-aardappelschijfjes.jpg", description: "Wat een feest deze hartige taart! De bodem is gema...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:31", updated_at: "2017-07-13 15:21:43", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief