Chips en fish

Natuurlijk mag de Engelse klassieker fish & chips, gefrituurde vis met friet, niet ontbreken. Wel zo lekker om de gefrituurde vis te eten met zelfgemaakte chips in plaats van friet.

40 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 1 ei
  • 250 ml bier
  • 500 g visfilet, bijv. kabeljauw of wijting, in blokjes van 3 cm
  • Voor de chips: vastkokende aardappels
  • extra nodig: diepe pan met plantaardige olie, evt. keukenthermometer, mandoline of blokrasp, keukenpapier, frituurpan

Voorbereiding

Stap 1: beslag

Maak eerst het beslag voor de vis. Klop de bloem met de bakpoeder, het ei en bier tot een dik beslag. Breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 15 minuten rusten.

Stap 2: plakjes

Snijd de aardappels met een mandoline in heel dunne plakjes. Dep de plakjes met keukenpapier droog. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de chips 3 minuten in de hete olie. Gebruik zo nodig een vork om de plakjes los te maken van elkaar. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.

Stap 3: visstukjes

Houd de frituur op temperatuur. Dep de visblokjes rondom goed droog. Wentel de visstukjes door het beslag. Frituur de visstukjes tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Vergelijkbare recepten