Chips en fish

Natuurlijk mag de Engelse klassieker fish & chips, gefrituurde vis met friet, niet ontbreken. Wel zo lekker om de gefrituurde vis te eten met zelfgemaakte chips in plaats van friet.

40 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 1 ei
  • 250 ml bier
  • 500 g visfilet, bijv. kabeljauw of wijting, in blokjes van 3 cm
  • Voor de chips: vastkokende aardappels
  • extra nodig: diepe pan met plantaardige olie, evt. keukenthermometer, mandoline of blokrasp, keukenpapier, frituurpan

Bereiding

Stap 1: beslag

Maak eerst het beslag voor de vis. Klop de bloem met de bakpoeder, het ei en bier tot een dik beslag. Breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 15 minuten rusten.

Stap 2: plakjes

Snijd de aardappels met een mandoline in heel dunne plakjes. Dep de plakjes met keukenpapier droog. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de chips 3 minuten in de hete olie. Gebruik zo nodig een vork om de plakjes los te maken van elkaar. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.

Stap 3: visstukjes

Houd de frituur op temperatuur. Dep de visblokjes rondom goed droog. Wentel de visstukjes door het beslag. Frituur de visstukjes tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Vergelijkbare recepten

20 min
vega

Aardappelkoekjes met salsa

25 min
vega

Carpaccio van aardappelchips en pittige salade

25 min

Andijviestamppot met spekjes en zilveruitjes

1 u
vega

Aardappels met rozemarijn en laurier

1 u 10 min
vega

Torentjes van aardappels en cheddar

35 min

Mediterraans aardappelbrood

[#<Recipe id: 615, title: "Aardappelkoekjes met salsa ", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappelen en knolselderij</u><...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Bakken", servings: 2, featured: true, slug: "aardappelkoekjes-met-salsa", image: "06_courgette_koekjes_2.jpg", description: "Deze aardappelkoekjes zijn een prima vervanger voo...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-12-05 14:07:42", updated_at: "2017-12-06 13:29:50", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 405, title: "Carpaccio van aardappelchips en pittige salade", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak schijfjes aardappel</u></h2>\r\n...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan het geheel garneren met zwarte olijven e...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "carpaccio-van-aardappelchips-en-pittige-salade", image: "carpaccio-van-aardappelchips-en-pittige-salade.jpg", description: "Carpaccio wordt oorspronkelijk gemaakt van rauwe r...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:31", updated_at: "2017-07-13 12:16:26", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 480, title: "Andijviestamppot met spekjes en zilveruitjes", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar en pureer de aardappels</u></h...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt het spek vervangen door worst. Lekker w...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "andijviestoemp-met-spekjes-en-zilveruitjes", image: "andijviestoemp-met-spekjes-en-zilveruitjes.jpg", description: "Een meer Nederlands gerecht dan de oer-oude andijv...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:57", updated_at: "2017-07-20 11:26:53", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 605, title: "Aardappels met rozemarijn en laurier", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: insnijden</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Leg de laatste 20 minuten plakjes katenspek ove...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-met-rozemarijn-en-laurier", image: "160712_FC_Aardappel_met_rozemarijn.jpg", description: "Een prima manier om eenvoudig een keer aardappels ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 09:14:08", updated_at: "2017-11-10 09:14:08", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 381, title: "Torentjes van aardappels en cheddar", cooking_time: 70, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200&deg;C.&nbsp;Kook de...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg varkensgehakt en worteltjes toe voor nog m...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "torentjes-van-aardappels-en-cheddar", image: "torentjes-van-aardappels-en-cheddar.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:03", updated_at: "2017-07-07 09:13:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 420, title: "Mediterraans aardappelbrood ", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: deeg maken</u></h2>\r\n\r\n<p>Pureer de...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt in dit recept ook komijn, koriander of ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "mediterraans-aardappelbrood", image: "mediterraans-aardappelbrood.jpg", description: "Heb je wel eens aardappelbrood gegeten? Je vervang...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:48", updated_at: "2017-07-25 13:17:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief