Carpaccio van aardappelchips en pittige salade

Carpaccio wordt oorspronkelijk gemaakt van rauwe rundvlees dat flinterdun wordt gesneden. Dit is een vegetarische versie van gebakken plakjes aardappel. Een verrassend alternatief voor de vegetariërs.

25 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 middelgrote, vastkokende aardappels
  • 4 gesneden sjalotjes
  • 1 tl zeezout
  • 1 grote bundel veldsla
  • 1 grote bundel raketsla
  • 200 g fetakaas in blokjes
  • witte wijnazijn
  • olijfolie

Voorbereiding

Stap 1: maak schijfjes aardappel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en schil de aardappels en snijd ze in schijfjes ter dikte van chips. Doe ze in een afsluitbaar recipiënt met wat olijfolie en zeezout. Schud zodat de ingrediënten zich vermengen.

 

Stap 2: bak de aardappel en maak de salade

Verspreid de chips over 4 ovenschalen, bedek met de sjalotten en bak gedurende 12 à† 15 minuten. Was de sla en vermeng met 2 eetlepels olijfolie en een theelepel witte wijnazijn. Meng er de fetablokjes door.

 

Stap 3: serveren!

Haal de chips uit de oven en serveer ze met een stevige handvol sla.

Vergelijkbare recepten