Carpaccio van aardappelchips en pittige salade

Carpaccio wordt oorspronkelijk gemaakt van rauwe rundvlees dat flinterdun wordt gesneden. Dit is een vegetarische versie van gebakken plakjes aardappel. Een verrassend alternatief voor de vegetariërs.

25 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 6 middelgrote, vastkokende aardappels
  • 4 gesneden sjalotjes
  • 1 tl zeezout
  • 1 grote bundel veldsla
  • 1 grote bundel raketsla
  • 200 g fetakaas in blokjes
  • witte wijnazijn
  • olijfolie

Bereiding

Stap 1: maak schijfjes aardappel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en schil de aardappels en snijd ze in schijfjes ter dikte van chips. Doe ze in een afsluitbaar recipiënt met wat olijfolie en zeezout. Schud zodat de ingrediënten zich vermengen.

 

Stap 2: bak de aardappel en maak de salade

Verspreid de chips over 4 ovenschalen, bedek met de sjalotten en bak gedurende 12 à† 15 minuten. Was de sla en vermeng met 2 eetlepels olijfolie en een theelepel witte wijnazijn. Meng er de fetablokjes door.

 

Stap 3: serveren!

Haal de chips uit de oven en serveer ze met een stevige handvol sla.

Vergelijkbare recepten

1 u
vega

Aardappel-tomatensoufflé

40 min

Patatas bravas met knoflooksaus

1 u

Kalfsinvoltini en aardappeltjes met citroen

2 u
vega

Wally’s ravioli gevuld met aardappel en mozzarella

2 u 20 min

Gekonfijte kwartelpoot met kruidensalade en aardappelpuree

20 min
vega

Mediterraans gepofte aardappel

[#<Recipe id: 483, title: "Aardappel-tomatensoufflé", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>W...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vervang de zongedroogde tomaten door 200 g gero...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-tomatensouffle", image: "aardappel-tomatensouffle.jpg", description: "Soufflés zijn perfect voor diners en andere gelege...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:00", updated_at: "2017-07-17 12:42:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 645, title: "Patatas bravas met knoflooksaus", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: Bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "patatas-bravas-met-knoflooksaus", image: "Patatas_bravas_met_knoflooksaus__2__kopie_2.JPG", description: "Heb je een borrel op de planning staan? Daar horen...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-24 12:29:22", updated_at: "2019-07-15 07:45:35", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 416, title: "Kalfsinvoltini en aardappeltjes met citroen", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: rol de kalfsinvoltini</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor vegetari&euml;rs kan het kalfsvlees vervan...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "kalfsinvoltini-en-aardappeltjes-met-citroen", image: "kalfsinvoltini-en-aardappeltjes-met-citroen.jpg", description: "Involtini zijn dunne lapjes vlees met vulling die ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:43", updated_at: "2017-07-14 14:28:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 581, title: "Wally’s ravioli gevuld met aardappel en mozzarella", cooking_time: 120, instructions: "<p>Maak eerst het pastadeeg. Zeef de bloem. Meng d...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Koken", servings: 12, featured: true, slug: "wally-s-ravioli-gevuld-met-aardappel-en-mozzarella", image: "wally-s-ravioli-gevuld-met-aardappel-en-mozzarella...", description: "Pasta en aardappel in één gerecht? Inderdaad, deze...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-04-04 15:35:21", updated_at: "2017-07-07 09:19:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 514, title: "Gekonfijte kwartelpoot met kruidensalade en aardap...", cooking_time: 140, instructions: "<h2><u>Stap 1: kwartel</u></h2>\r\n\r\n<p>Snijd de poo...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Een caesarsalade past heel goed als bijgerecht....", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "gekonfijte-kwartelpootje-met-kruidensalade-en-aard...", image: "gekonfijte-kwartelpootje-met-kruidensalade-en-aard...", description: "Gekonfijte kwartelpootjes of kwartelboutjes zijn n...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:03", updated_at: "2019-06-07 13:59:51", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 617, title: "Mediterraans gepofte aardappel ", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappels poffen&nbsp;</u></h2>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Tip: ook lekker met pesto erbij!</p>\r\n", cooking_method: "Magnetron ", servings: 4, featured: true, slug: "gepofte-aardappels-met-mediterrane-groenten", image: "PTTP_Batch1_Gepofte-aardappels-met-Mediterrane-gro...", description: "Gepofte aardappels zijn heerlijk en makkelijk te m...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-01-29 12:37:24", updated_at: "2018-02-21 12:23:58", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief