Bonne femme met parelhoen

Een bonne femme schotel bestaat meestal uit aardappelen, spek en groentes zoals wortel, champignons en erwten. Het is ideaal voor ‘left-overs’, maar in dit gerecht krijgt de bonne femme een chique randje met de parelhoen.

1 u

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 50 g haricots verts
  • 50 g zilver-ui
  • 50 g oesterzwammen
  • 50 g bospeen
  • 100 g aardappels
  • 20 g gerookte spekblokjes, in blokjes gesneden
  • 1 parelhoen filet

Voorbereiding

Stap 1: kook de groente

Plaats een kookpan met water op het vuur en breng aan de kook. Maak de zilver-ui schoon en schil de wortel en aardappel. Kook de groenten en de zilver-ui kort in kokend water en doe ze erna direct in ijswater om snel af te koelen (zo blijven de groenten mooi van kleur en stopt het gaarproces).

Stap 2: kook de aardappel en bak de parelhoen

Kook nu kort de aardappel tot hij net gaar is en laat uitdampen op een plateau. Peper en zout de parelhoen aan beide kanten en bak die aan in een bakpan. Zet daarna het vuur laag en laat de parelhoen langzaam verder garen.

Stap 3: bak de aardappel

Verwarm een bakpan en bak met een klein beetje olie de aardappel mooi bruin. Wanneer de aardappel mooi gekleurd is, kunnen de oesterzwam en het spek erbij.

Stap 4: groente erbij

Halveer de haricots verts en doe ze samen met de zilver-ui en wortel erbij in de pan. Als alles goed warm is, even proeven. ( evt. nog peper en of zout toevoegen).

Stap 5: check de hoen

Controleer of de parelhoen de juiste gaarheid heeft. Dresseer de bonne femme (het groentemengsel) op een bord en plaats de parelhoen er bovenop.

Vergelijkbare recepten