Bakplaat met aardappels, portobello’s en rozemarijn

De zachte schil en rode kleur van de roseval aardappeltjes zijn zeer geschikt, maar dit gerecht kun je met vele soorten aardappels maken. Zelfs met een iets kruimig bintje, eersteling of sante wordt het een succes.

40 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 5 el olijfolie
  • 3 kleine portobello's, schoongeborsteld en in plakjes
  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • handvol rucola
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding

Stap 1: bak de portobello's

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de portobello’s 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2: aardappels op de bakplaat

Boen de aardappels schoon. Snijd ze in dunne plakjes van 3 mm dik. Spoel ze onder de kraan met koud water schoon, laat ze in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Schep de aardappels op de bakplaat om met portobello’s, knoflook, rozemarijn en de 3 eetlepels olie. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: afbakken

Verdeel alles gelijkmatig over de bakplaat en bak de aardappels in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi met de rucola.

Vergelijkbare recepten

45 min
vega

Aardappel-chocotaart met 3 soorten chocolade, frambozen en bramen

25 min

Knapperige aardappeltjes met kip

30 min
vega

DIY Chips van Marco Westmaas

45 min

Romige ovenschotel met vis en aardappel

50 min

Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten

30 min
vega

Smashed potatoe

[#<Recipe id: 671, title: "Aardappel-chocotaart met 3 soorten chocolade, fram...", cooking_time: 45, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\">Serve...", cooking_method: "bakken", servings: 12, featured: false, slug: "aardappel-chocotaart-met-3-soorten-chocolade-framb...", image: "03_20191029-Mini_Piepershow-FC-173.jpg", description: "Een chocoladetaart met een verrassende twist: de a...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-10-28 13:22:08", updated_at: "2020-02-19 09:08:07", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 445, title: "Knapperige aardappeltjes met kip", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels in de magnetron<...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang het limoensap eens door balsamico azijn...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "knapperige-aardappeltjes-met-kip", image: "knapperige-aardappeltjes-met-kip.jpg", description: "Door de aardappels door een mengsel van ei en emme...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:19", updated_at: "2018-01-24 12:36:47", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 502, title: "DIY Chips van Marco Westmaas", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de groenten</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Zout de chips als ze nog warm zijn.</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "diy-chips-van-marco-westmaas", image: "diy-chips-van-marco-westmaas.jpg", description: "Chips is een heerlijke snack het hele jaar door. Z...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:23", updated_at: "2017-07-07 11:42:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 554, title: "Romige ovenschotel met vis en aardappel", cooking_time: 45, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 220 graden.&nbsp;Breng ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kunt ook groenten toevoegen aan deze ovensch...", cooking_method: "oven", servings: 2, featured: false, slug: "romige-ovenschotel-met-vis-en-aardappel", image: "romige-ovenschotel-met-vis-en-aardappel.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.lekkerensimpel.com/ovenschotel-met-vis-...", active: true, created_at: "2016-04-13 14:21:50", updated_at: "2017-07-07 09:05:51", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 489, title: "Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten", cooking_time: 50, instructions: "<p>Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor een vegetarische variant kun je&nbsp;het g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten", image: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten.j...", description: "", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:07", updated_at: "2017-07-07 08:54:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 531, title: "Smashed potatoe", cooking_time: 30, instructions: "<p>Kook een&nbsp;aardappel in het velletje en laat...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 1, featured: false, slug: "smashed-potatoe", image: "smashed-potatoe.jpeg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:21:50", updated_at: "2017-07-07 09:10:51", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief