Amuse van aardappel met cime di rapa en ansjovis

Een amuse is een klein hapje om de smaakpapillen voor te bereiden op het diner. Amuses kan je serveren wanneer de gasten binnenkomen, maar ook tussen de gangen door. Deze amuse is met cime di rapa, een soort kruising tussen wilde raapsteeltjes en broccoli.

20 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 250 g vastkokende aardappels
  • 250 g cime di rapa (wilde broccoli)
  • 2 ansjovis in olie
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie

Bereiding

Stap 1: aardappels en cimi di rapa koken

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de cime di rapa beetgaar in zout water. Daarna kook je de aardappelblokjes in hetzelfde water. Ondertussen de ansjovis met knoflook (in de olie van de ansjovisfilet) lichtjes opwarmen tot de ansjovis smelt. 

Stap 2: maak de amuses

Maak de aardappel en de cime di rapa aan met wat olijfolie en peper en zout en verdeel deze in kleine porties over de bordjes. Per persoon een halve ansjovisfilets er bovenop en presenteren op een mooi bordje.

Vergelijkbare recepten

40 min

Aardappel-maissoep met gerookt spek en lichte soya

15 min
vega

Aardappel in de schil met tomaat, mozzarella en zwarte olijven

45 min
vega

Open aardappelravioli met Japanse invloeden

25 min

Aardappelpaella

10 min

Geroosterde aardappeltjes met ontbijtspek

30 min
vega

Minifrietjes met citroenzout

[#<Recipe id: 423, title: "Aardappel-maissoep met gerookt spek en lichte soya", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: de basis voor de soep</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg eventueel een scheutje room toe om de soep...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-maissoep-met-gerookt-spek-en-lichte-soya", image: "aardappel-maissoep-met-gerookt-spek-en-lichte-soya...", description: "Een rijkgevulde soep is heerlijk in de winter. Lek...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:51", updated_at: "2017-07-07 10:33:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 362, title: "Aardappel in de schil met tomaat, mozzarella en zw...", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: pof de aardappel</u></h2>\r\n\r\n<p>Scr...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt de verse tomaat ook vervangen door reep...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-in-de-schil-met-tomaat-mozzarella-en-zwa...", image: "aardappel-in-de-schil-met-tomaat-mozzarella-en-zwa...", description: "Kom in de Italiaanse sferen met dit aardappelrecep...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:32", updated_at: "2017-07-07 11:19:53", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 515, title: "Open aardappelravioli met Japanse invloeden", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappel</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg er eventueel geroosterde sesamzaadjes toe....", cooking_method: "Anders", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelravioli", image: "aardappelravioli.jpg", description: "Met ingrediƫnten als Dashi, shiitake en enoki is d...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.culy.nl/recepten/aardappelravioli-met-p...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:05", updated_at: "2017-07-13 14:33:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 442, title: "Aardappelpaella", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de aardappel</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt aan de paella ook nog allerlei vissoort...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-paella", image: "aardappel-paella.jpg", description: "Paella is oorspronkelijk een Spaanse rijstgerecht ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:15", updated_at: "2017-07-28 14:03:19", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 448, title: "Geroosterde aardappeltjes met ontbijtspek", cooking_time: 10, instructions: "<h2><u>Stap 1: besprekel de aardappel met olie</u>...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit ovengerecht is ook lekker met feta in plaat...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-ontbijtspek", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-ontbijtspek.jpg", description: "Piepers, tomaatjes en spek uit de oven! Alles gaat...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:22", updated_at: "2017-07-13 12:08:45", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 562, title: "Minifrietjes met citroenzout", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: citroenzout mengsel</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Bewaar het restant citroenzout onafgedekt en br...", cooking_method: "frituren", servings: 4, featured: true, slug: "minifrietjes-met-citroenzout", image: "minifrietjes-met-citroenzout.jpg", description: "Zelf je eigen minifrietjes maken is leuk om te doe...", average_rating: 3.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 08:42:04", updated_at: "2020-03-18 15:53:14", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief