Aardappelwafels met kervel

Geraspte aardappels worden voor veel gerechten gebruikt. Deze variant met kervel is onalledaags maar simpel en lekker.

25 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 el plantaardige olie
  • 40 g boter
  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 bosje kervel

Voorbereiding

Stap 1: de aardappelrasp

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de kervel, droog de takjes in een slacentrifuge en snijd ze fijn. Meng de helft van de kervel met het losgeklopte ei. Schil de aardappels en rasp ze op een grove rasp. Meng de aardappels met het ei-kervelmengsel en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2: bakken

Smelt de boter en olie in een grote koekenpan. Vorm van het aardappelraspmengsel 4 koeken van gelijke grootte en bak deze aan beide kanten bruin. Leg de koeken in een ovenschaal en laat ze in de hete oven nog een minuut of 5 gaar worden. Haal ze uit de oven en strooi de rest van de kervel erover. Eet ze warm.

Vergelijkbare recepten