
Aardappeltjes uit de oven met venkel en rode ui
Venkel geeft een heerlijk frisse smaak aan je aardappeltjes. Een fijne variatie op de aardappels uit de oven!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 8 kleine aardappeltjes
- 1 venkel
- 2 rode uien
- 1 el citroentijm
- 3 el olijfolie
- 0,5 tl komijnzaadjes
- 1 limoen
- peper van de molen
- zout
Voorbereiding
Stap 1: aardappels in de oven
Warm de oven voor op 200°C. Was de aardappeltjes en halveer ze. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bak ze gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 2: venkel en ui erbij
Pel de uien, was de venkel en snij de ui en de venkel in vieren. Roer de aardappeltjes om, voeg de venkel, ui en tijm toe en bak alles nog eens 15 minuten op 175°C. Bestrooi met komijnzaadjes en kruid met zout en peper.
Stap 3: laatste minuutjes
Bak nog 5 minuten op 175°C en besprenkel met het sap van de limoen.