Aardappeltjes met Parmezaanjus

Patate con sugo di Parmigiano, zouden ze in Italië zeggen. De piepers schuif je in de oven en de jus van Parmezaan maak je in de magnetron. Lekker makkelijk!

40 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 10 kleine aardappeltjes
  • 2 plakjes parmaham
  • scheutje room
  • 100 g geschaafde parmezaanse kaas
  • 3 el kippenbouillon
  • peper en zout
  • olijfolie

Voorbereiding

Stap 1: rooster de aardappels

Warm de oven voor op 180 °C. Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water, halveer ze en kruid ze met zout en peper. Meng met wat olijfolie en bak ze in een ovenschaal gaar in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.

 

Stap 2: maak Parmezaanjus

Meng bouillon met Parmezaanse kaas, room en wat zout en peper. Warm goed door in de magnetron op vol vermogen (tussentijds omroeren). Giet dit mengsel over de aardappeltjes en versier met de plakjes parmaham.

Vergelijkbare recepten