
Aardappeltjes met lamskoteletten
Organiseer je binnenkort een dinner? Maak dan deze gebakken aardappeltjes met lam en portsaus. De portsaus combineert prachtig met de lam.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 3 grote vastkokende aardappels
- olijfolie
- 1 gesnipperde, kleine sjalot
- 3 el vleesbouillon
- 3 el rode port
- 3 el balsamico
Voorbereiding
Stap 1: maak de portsaus en bak de aardappels
Stoof het sjalotje in de olijfolie en blus met balsamico, port en de bouillon. Laat voor de helft inkoken en breng op smaak met suiker, peper en zout. Scrub de aardappels onder water schoon, dep ze droog en snij ze in blokjes van 1,5 cm. Bak ze goudbruin in de resterende olijfolie. Bestrooi ze daarna lichtjes met zout.
Stap 2: bak de lamskoteletten
Verwarm een pan op een hoog vuur en bak hierin kort de lamskoteletten. Leg wat aardappeltjes op een bord en leg de lamskoteletjes aan de andere kant. Doe een lepel portsaus in het midden van het bord en trek een streep. Werk af met een beetje kervel.