Aardappeltjes met gerookte zalm

Een fris aardappelmengsel met gerookte zalm: een lekker voorgerecht of als zomers hoofdgerecht.

15 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 3 vastkokende aardappels
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 2 eieren
  • 0,5 rode ui
  • 0,5 bosje peterselie
  • 25 g geroosterde pijnboompitten
  • zout
  • (grof) gemalen peper
  • 200 g gerookte zalm

Voorbereiding

Stap 1: de aardappels

Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes van 5 x 5 mm. Bak ze op een matig vuur in de olijfolie in ongeveer 7 minuten gaar en goudbruin.

Stap 2: aardappelmengsel

Kook de eitjes hard, pel ze en prak het eiwit en eigeel met een vork. Snipper de rode ui fijn en hak de peterselie fijn. Meng aardappel, ui, ei, peterselie en pijnboompitten. Kruid met zout en peper.

Stap 3: zalm

Leg de zalm op borden en strooi hierover het aardappelmengsel. Besprenkel met extra vierge olijfolie en rode wijnazijn. Bestrooi met een beetje grof gemalen peper.

Vergelijkbare recepten