Aardappeltjes met gerookte zalm

Een fris aardappelmengsel met gerookte zalm: een lekker voorgerecht of als zomers hoofdgerecht.

15 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 3 vastkokende aardappels
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 2 eieren
  • 0,5 rode ui
  • 0,5 bosje peterselie
  • 25 g geroosterde pijnboompitten
  • zout
  • (grof) gemalen peper
  • 200 g gerookte zalm

Bereiding

Stap 1: de aardappels

Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes van 5 x 5 mm. Bak ze op een matig vuur in de olijfolie in ongeveer 7 minuten gaar en goudbruin.

Stap 2: aardappelmengsel

Kook de eitjes hard, pel ze en prak het eiwit en eigeel met een vork. Snipper de rode ui fijn en hak de peterselie fijn. Meng aardappel, ui, ei, peterselie en pijnboompitten. Kruid met zout en peper.

Stap 3: zalm

Leg de zalm op borden en strooi hierover het aardappelmengsel. Besprenkel met extra vierge olijfolie en rode wijnazijn. Bestrooi met een beetje grof gemalen peper.

Vergelijkbare recepten

1 u 15 min
vega

Gepofte aardappels met paddestoelen

40 min

Geroosterde aardappeltjes met tournedos en oesterzwammen

1 u 15 min
vega

Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto

30 min

Stamppot boerenkool met tomaat en ui

1 u 30 min

Ovenpiepers met eieren & luxe ham

1 u
vega

Aardappels met ricotta en gegrilde groenten

[#<Recipe id: 601, title: "Gepofte aardappels met paddestoelen", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de oven</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kunt aardappels ook in de magnetron poffen. ...", cooking_method: "Poffen", servings: 4, featured: true, slug: "gepofte-aardappels-met-paddestoelen", image: "160712_FC_Aardappel_GepofteAardappel.jpg", description: "Gepofte aardappels zijn zo gemaakt, de oven doet h...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 16:32:36", updated_at: "2017-11-09 16:32:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 485, title: "Geroosterde aardappeltjes met tournedos en oesterz...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels en tournedos in de oven<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Wissel eens af met varkenshaas of rosbief.</p>\r...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-tournedos-en-oesterz...", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-tournedos-en-oesterz...", description: "Mis je nog wat 'bite' bij dit gerecht? Doe er een ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:02", updated_at: "2017-07-20 08:59:52", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 392, title: "Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: zelfgemaakte pesto</u></h2>\r\n\r\n<p>W...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan de raketsla vervangen door zongedroogde ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto", image: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto.jpg", description: "Gevulde aardappels uit de oven zijn niet alleen he...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:16", updated_at: "2017-07-17 11:53:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 521, title: "Stamppot boerenkool met tomaat en ui", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels en boerenkool</u...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met wat piccalilly.</p>\r\n", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "stamppot-boerenkool-met-tomaat-en-ui", image: "stamppot-boerenkool-met-tomaat-en-ui.jpg", description: "Een kleine variatie op je boerenkoolstamppot. Voeg...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:17", updated_at: "2017-07-07 11:27:52", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 537, title: "Ovenpiepers met eieren & luxe ham", cooking_time: 90, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p><a href=\"https://aardappels.nl/recipes/crispy-g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham", image: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham.jpg", description: "Ovengebakken aardappels verdienen een prominente p...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.jamiemagazine.nl/recepten/ovenpiepers-m...", active: true, created_at: "2016-03-07 11:10:54", updated_at: "2019-06-07 13:52:05", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 407, title: "Aardappels met ricotta en gegrilde groenten", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Be...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg wat zongedroogde tomaten toe voor een medi...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-met-ricotta-en-gegrilde-groenten", image: "aardappels-met-ricotta-en-gegrilde-groenten.jpg", description: "Aardappels kun je poffen op de barbecue, maar ook ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:33", updated_at: "2017-07-13 14:09:08", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief