Aardappeltjes in zoutkorst

Aardappels kan je makkelijk in een korst van zout garen. Hierdoor krijgen ze een heerlijke smaak. Ook al zien ze er leuk uit met de zoutkorst, je kan ze het beste al uit hun jasje halen in de keuken. Zo krijg je geen enorme stukken zout op de rest van je eten!

55 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg aardappels
  • 2 eiwitten
  • 1 dl water
  • handvol groene kruiden. Tijm, rozemarijn, bonenkruid, etc.
  • 1 kg zeezout

Voorbereiding

Stap 1: prepareer de korst

Verwarm de oven op 180°C. Was de aardappelen. Was en plet de verse kruiden. Voeg het grof zeezout en de eiwitten bij elkaar. Meng goed en voeg indien nodig een beetje water toe. Het moet aanvoelen als nat zand. Doe er dan groene kruiden bij.

Stap 3: in de oven

Bedek de bodem van een vuurvaste schaal (terrine of cocotte) met de aardappelen en een dikke laag zout. Laat zo’n 35-45 minuten garen in een matig warme oven (180°C).

Stap 4: haal de aardappels uit de schil

Stort het zoutblok op een linnen doek. Breek de zoutkorst om de gare en geparfumeerde aardappelen eruit te halen. Veeg het zout er zorgvuldig af. Nu kun je de schillen verwijderen.

Vergelijkbare recepten