
Aardappeltjes en mozzarella met tomatenpistou
Een pistou? Een pistou bevat altijd olijfolie, knoflook en basilicum. Soms nog Parmezaan. Een pistou lijkt dus op pesto, alleen de pijnboompitten ontbreken.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 2 grote vastkokende aardappels
- 50 g zongedroogde tomaten
- 1 trostomaat
- 1 teentje knoflook
- 1 dl extra vierge olijfolie
- peper en zout
- 1 bol (buffel) mozzarella
- 1 el balsamicoazijn
- 0,5 bosje rucola
- 0,5 bosje basilicum
Voorbereiding
Stap 1: gaar de aardappels
Scrub de schil van de aardappels goed schoon onder stromend water. Prik de aardappels rondom enkele malen in met een vork. Gaar ze in ongeveer 5 minuten op 600 Watt in de magnetron (halverwege een keer omkeren). Laat nagaren en afkoelen en snij ze in plakken van 1/2 cm dikte.
Stap 2: maak de pistou
Doe de zongedroogde tomaat, trostomaat, knoflook, basilicum en extra vierge olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een gladde pistou. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: maak de borden op
Verhit 1 eetlepel olijfolie een grillpan en grilleer de aardappelplakjes aan beide zijden goudbruin. Verdeel de aardappel met de mozzarella en pistou over 2 borden. Druppel er wat balsamico azijn over en garneer met rucola en basilicum.