Aardappeltjes en mozzarella met tomatenpistou

Een pistou? Een pistou bevat altijd olijfolie, knoflook en basilicum. Soms nog Parmezaan. Een pistou lijkt dus op pesto, alleen de pijnboompitten ontbreken.

20 min
vega

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 trostomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • 1 bol (buffel) mozzarella
  • 1 el balsamicoazijn
  • 0,5 bosje rucola
  • 0,5 bosje basilicum

Bereiding

Stap 1: gaar de aardappels

Scrub de schil van de aardappels goed schoon onder stromend water. Prik de aardappels rondom enkele malen in met een vork. Gaar ze in ongeveer 5 minuten op 600 Watt in de magnetron (halverwege een keer omkeren). Laat nagaren en afkoelen en snij ze in plakken van 1/2 cm dikte.

 

Stap 2: maak de pistou

Doe de zongedroogde tomaat, trostomaat, knoflook, basilicum en extra vierge olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een gladde pistou. Breng op smaak met zout en peper.

 

Stap 3: maak de borden op

Verhit 1 eetlepel olijfolie een grillpan en grilleer de aardappelplakjes aan beide zijden goudbruin. Verdeel de aardappel met de mozzarella en pistou over 2 borden. Druppel er wat balsamico azijn over en garneer met rucola en basilicum.

Vergelijkbare recepten

45 min
vega

Amerikaanse hash browns

1 u
vega

Aardappellasagne met ricotta en spinazie

30 min
vega

DIY Chips van Marco Westmaas

40 min

Fish and chips uit de oven

50 min

Aardappelsushi met wasabimayonaise

30 min

Aardappelsalade met zalmblokjes

[#<Recipe id: 586, title: "Amerikaanse hash browns", cooking_time: 45, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met een salade van plakjes komkommer en...", cooking_method: "koken en bakken", servings: 2, featured: true, slug: "amerikaanse-hash-browns", image: "20170906-Power_to_the_Pieper-Food_Cabinet-004_klei...", description: "Hash browns worden in Amerika traditioneel gegeten...", average_rating: 3.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-09-26 09:50:03", updated_at: "2020-04-16 09:23:30", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 434, title: "Aardappellasagne met ricotta en spinazie", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: spinazie-ricotta mengsel</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de ricotta eens door een andere verse z...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie", image: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie.jpg", description: "Lasagna kun je ook maken met aardappelschijfjes al...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:06", updated_at: "2017-07-07 10:29:26", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 502, title: "DIY Chips van Marco Westmaas", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de groenten</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Zout de chips als ze nog warm zijn.</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "diy-chips-van-marco-westmaas", image: "diy-chips-van-marco-westmaas.jpg", description: "Chips is een heerlijke snack het hele jaar door. Z...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:23", updated_at: "2017-07-07 11:42:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 682, title: "Fish and chips uit de oven", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: Bereid de frietjes voor</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "oven", servings: 4, featured: false, slug: "fish-and-chips-uit-de-oven", image: "Fish_and_chips_2.jpg", description: "Fish and chips: typisch Brits streetfood, maar dan...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-06-17 11:52:46", updated_at: "2021-04-16 09:32:48", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 432, title: "Aardappelsushi met wasabimayonaise", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De aardappelsushi krijgt nog meer smaak en text...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsushi-met-wasabimayonaise", image: "aardappelsushi-met-wasabimayonaise.jpg", description: "Sushi kennen we allemaal wel. In dit recept rol je...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:03", updated_at: "2017-07-13 13:23:14", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 529, title: "Aardappelsalade met zalmblokjes", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: wassen, koken en snijden</u></h2>\r\n...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Hou je niet van zalm? In plaats van zalm kun je...", cooking_method: "Overige", servings: 5, featured: true, slug: "aardappelsalade-met-zalmblokjes", image: "aardappelsalade-met-zalmblokjes.jpg", description: "Aardappels zijn een geweldige 'vul-maker' in een s...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:31", updated_at: "2017-07-17 11:45:43", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief