
Aardappeltjes en kip uit de oven
Gerechten uit de oven zijn zo gepiept. Ze moeten alleen wel een tijdje in de oven staan. Ideaal voor als je nog een salade erbij wilt maken. Je zet eerst de aardappels in de oven en hebt daarna nog alle tijd voor de extra gerechten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 20 kleine nieuwe aardappeltjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 el rozemarijn
- 4 kippenboutjes
- 200 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
- 200 g artisjokharten (vers of uit blik, uitgelekt)
- 2 dl kippenbouillon
- 2 el platte peterselie
- zout en peper
Voorbereiding
Stap 1: aardappels en kruiden voorbereiden
Warm de oven voor op 220°C. Boen de aardappels goed schoon onder koud stromend water. Snij de ongeschilde aardappels in plakjes van 1 cm dikte. Pel de knoflook. Hak de rozemarijn en de knoflook fijn.
Stap 2: in de ovenschaal
Leg de aardappelplakjes, de kippenbouten, de kikkererwten, de artisjokharten, de rozemarijn en de knoflook in een ovenschaal. Giet er de kippenbouillon over. Breng op smaak met zout en peper. Zet de schotel afgedekt 1 uur in de oven. Bestrooi met peterselie en serveer direct.