Aardappeltjes en kip uit de oven

Gerechten uit de oven zijn zo gepiept. Ze moeten alleen wel een tijdje in de oven staan. Ideaal voor als je nog een salade erbij wilt maken. Je zet eerst de aardappels in de oven en hebt daarna nog alle tijd voor de extra gerechten.

1 u 10 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 20 kleine nieuwe aardappeltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el rozemarijn
  • 4 kippenboutjes
  • 200 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • 200 g artisjokharten (vers of uit blik, uitgelekt)
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 el platte peterselie
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: aardappels en kruiden voorbereiden

Warm de oven voor op 220°C. Boen de aardappels goed schoon onder koud stromend water. Snij de ongeschilde aardappels in plakjes van 1 cm dikte. Pel de knoflook. Hak de rozemarijn en de knoflook fijn.

Stap 2: in de ovenschaal

Leg de aardappelplakjes, de kippenbouten, de kikkererwten, de artisjokharten, de rozemarijn en de knoflook in een ovenschaal. Giet er de kippenbouillon over. Breng op smaak met zout en peper. Zet de schotel afgedekt 1 uur in de oven. Bestrooi met peterselie en serveer direct.

Vergelijkbare recepten