Aardappeltjes en kip uit de oven

Gerechten uit de oven zijn zo gepiept. Ze moeten alleen wel een tijdje in de oven staan. Ideaal voor als je nog een salade erbij wilt maken. Je zet eerst de aardappels in de oven en hebt daarna nog alle tijd voor de extra gerechten.

1 u 10 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 20 kleine nieuwe aardappeltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el rozemarijn
  • 4 kippenboutjes
  • 200 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • 200 g artisjokharten (vers of uit blik, uitgelekt)
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 el platte peterselie
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1: aardappels en kruiden voorbereiden

Warm de oven voor op 220°C. Boen de aardappels goed schoon onder koud stromend water. Snij de ongeschilde aardappels in plakjes van 1 cm dikte. Pel de knoflook. Hak de rozemarijn en de knoflook fijn.

Stap 2: in de ovenschaal

Leg de aardappelplakjes, de kippenbouten, de kikkererwten, de artisjokharten, de rozemarijn en de knoflook in een ovenschaal. Giet er de kippenbouillon over. Breng op smaak met zout en peper. Zet de schotel afgedekt 1 uur in de oven. Bestrooi met peterselie en serveer direct.

Vergelijkbare recepten

1 u
vega

Aardappelbrood

1 u
vega

Aardappellasagne met ricotta en spinazie

20 min
vega

Aardappels op z'n Indiaas

1 u
vega

Hasselbackaardappels met gorgonzola

50 min

Varkenshaasje gevuld met aardappelpuree

25 min
vega

Aardappelsalade met sperziebonen

[#<Recipe id: 565, title: "Aardappelbrood", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: pureer de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Aardappelbrood is heerlijk bij stoofvlees!</p>\r...", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelbrood", image: "aardappelbrood.jpg", description: "Vooral in Ierland werd in vorige eeuwen veel aarda...", average_rating: 4.66666666666667, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 09:05:02", updated_at: "2018-08-18 21:48:11", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 434, title: "Aardappellasagne met ricotta en spinazie", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: spinazie-ricotta mengsel</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de ricotta eens door een andere verse z...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie", image: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie.jpg", description: "Lasagna kun je ook maken met aardappelschijfjes al...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:06", updated_at: "2017-07-07 10:29:26", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 380, title: "Aardappels op z'n Indiaas", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappels en ui</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met een dot volle yoghurt en naanbrood.2...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-uit-india", image: "aardappels-uit-india.jpg", description: "Mmm, deze Indiase curry met kerrie maak je in één ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:02", updated_at: "2017-07-07 12:14:43", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 555, title: "Hasselbackaardappels met gorgonzola", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de &#39;waaiertjes&#39;</u></h...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Super makkelijk om te maken en ideeal voor grot...", cooking_method: "Oven", servings: 12, featured: false, slug: "hasselbackaardappels-met-gorgonzola", image: "hasselbackaardappels-met-gorgonzola.jpg", description: "Met Hasselback aardappels krijg je gegarandeerd ee...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.jamiemagazine.nl/recepten/hasselback-aa...", active: true, created_at: "2016-04-13 14:38:18", updated_at: "2017-07-20 09:28:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 469, title: "Varkenshaasje gevuld met aardappelpuree", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg de laatste 10 minuten eens trosjes kerstom...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "varkenshaasje-gevuld-met-aardappelpuree", image: "varkenshaasje-gevuld-met-aardappelpuree.jpg", description: "Wat te serveren met Kerst? Maak deze varkenshaas o...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkenshaa...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:45", updated_at: "2017-07-07 09:17:12", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 391, title: "Aardappelsalade met sperziebonen", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappels en groene bone...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Kippenboutjes zijn een ideaal stukje vlees bij ...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsla-met-bonen", image: "aardappelsla-met-bonen.jpg", description: "Een aardappelsalade met Provinciaalse kruiden en l...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:15", updated_at: "2017-07-07 14:27:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief