Aardappeltaartjes met rivierkreeftjes

Deze aardappels bereid je 'en cocotte' in de oven, waardoor je net een mini taartje hebt van aardappels. Een genot om te eten!

50 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 125 g boter
  • 2 bakjes rivierkreeftjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen (geperst)
  • 75 g rucola

Bereiding

Stap 1: smelt de boter

Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Laat de gesmolten boter staan, zodat de melkbestanddelen bezinken. Schep met een lepel het schuim van de boter zodat een heldere gele boter overblijft.

 

Stap 2: maak de aardappelcocottes

Snijd de aardappelen in plakjes van 2 mm. Leg ze dakpansgewijs in de cocottes. Strooi peper en zout op elk laagje aardappelen. Schenk de heldere boter erover. 

 

Stap 3: bak de aardappelcocottes

Plaats de cocottes in het midden van de oven en bak de taartjes in 30 min. goudbruin en gaar. Dek de taartjes af met aluminiumfolie, als ze te bruin worden. Haal de cocottes uit de oven en giet het teveel aan boter af. Schep de aardappeltaartjes uit de cocottes. Schep de rivierkreeftjes in een kom om met de olie en voeg naar smaak citroensap toe.

 

Stap 4: maak de borden op

Leg de taartjes op 4 borden en schep de rivierkreeftjes eromheen. Verdeel de rucola rond de taartjes en de rivierkreeftjes.

Vergelijkbare recepten

35 min

Mediterraans aardappelbrood

50 min
vega

Aardappeltjes uit de oven met venkel en rode ui

1 u
vega

Truffelaardappels met geroosterde groente en balsamico

50 min

Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten

35 min
vega

Groene aardappelsoep

30 min
vega

Smashed potatoe

[#<Recipe id: 420, title: "Mediterraans aardappelbrood ", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: deeg maken</u></h2>\r\n\r\n<p>Pureer de...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt in dit recept ook komijn, koriander of ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "mediterraans-aardappelbrood", image: "mediterraans-aardappelbrood.jpg", description: "Heb je wel eens aardappelbrood gegeten? Je vervang...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:48", updated_at: "2017-07-25 13:17:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 425, title: "Aardappeltjes uit de oven met venkel en rode ui", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de oven</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Deze ovenschotel past perfect bij een stukje ge...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-in-de-oven-met-venkel-en-rode-ui", image: "aardappeltjes-in-de-oven-met-venkel-en-rode-ui.jpg", description: "Venkel geeft een heerlijk frisse smaak aan je aard...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:54", updated_at: "2017-07-17 12:36:19", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 570, title: "Truffelaardappels met geroosterde groente en balsa...", cooking_time: 60, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met Beenham en Honingmosterdsaus!</p>\r\n", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-truffelaardappels-met-groentenmix-en-b...", image: "geroosterde-truffelaardappels-met-groentenmix-en-b...", description: "", average_rating: 4.25, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-12-02 13:21:04", updated_at: "2018-08-10 09:15:15", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 489, title: "Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten", cooking_time: 50, instructions: "<p>Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor een vegetarische variant kun je&nbsp;het g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten", image: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten.j...", description: "", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:07", updated_at: "2017-07-07 08:54:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 523, title: "Groene aardappelsoep", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de soep</u></h2>\r\n\r\n<p>Snipper...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Leuk en lekker om op te dienen met geroosterde ...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "groene-aardappelsoep", image: "groene-aardappelsoep.jpg", description: "Een groene soep met smaak! Er gaat namelijk een kr...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:18", updated_at: "2017-07-17 13:39:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 531, title: "Smashed potatoe", cooking_time: 30, instructions: "<p>Kook een&nbsp;aardappel in het velletje en laat...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 1, featured: false, slug: "smashed-potatoe", image: "smashed-potatoe.jpeg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:21:50", updated_at: "2017-07-07 09:10:51", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief