Aardappelsushi met wasabimayonaise

Sushi kennen we allemaal wel. In dit recept rol je de vis op in aardappel. Ook leuk als feesthapje.

50 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 2 middelgrote bloemige aardappeltjes
  • 50 g gerookte zalm of tonijn
  • 25 g boter
  • peper en zout
  • 2 el mayonaise
  • 0,5 tl wasabi

Voorbereiding

Stap 1: maak aardappelpuree

Kook de aardappels gaar in water met zout. Pureer ze. Voeg boter toe en kruid met zout en peper.

 

Stap 2: maak de sushi

Snij de vis in reepjes van 1/2 cm dik. Spreid de lauwwarme puree uit, ongeveer 1/2 cm dik, op een stuk plasticfolie. Leg hierop de vis. Rol alles op zoals een sushi. Laat even opstijven in de koelkast.

 

Stap 3:  maak de wasabimayonaise

Meng de mayonaise met de wasabi en verdun eventueel met een beetje lauw water. Snij de sushi in plakjes van 2 cm dik en serveer met de wasabimayonaise.

Vergelijkbare recepten