Makkelijk en Snel
Fit
Feestje
Picknick
50min

Aardappelsushi met wasabimayonaise .

4 Personen

Sushi kennen we allemaal wel. In dit recept rol je de vis op in aardappel. Ook leuk als feesthapje.

    Ingrediënten
  • 2 middelgrote bloemige aardappeltjes
  • 50 g gerookte zalm of tonijn
  • 25 g boter
  • peper en zout
  • 2 el mayonaise
  • 0,5 tl wasabi
Bereiding

Stap 1: maak aardappelpuree

Kook de aardappels gaar in water met zout. Pureer ze. Voeg boter toe en kruid met zout en peper.

 

Stap 2: maak de sushi

Snij de vis in reepjes van 1/2 cm dik. Spreid de lauwwarme puree uit, ongeveer 1/2 cm dik, op een stuk plasticfolie. Leg hierop de vis. Rol alles op zoals een sushi. Laat even opstijven in de koelkast.

 

Stap 3:  maak de wasabimayonaise

Meng de mayonaise met de wasabi en verdun eventueel met een beetje lauw water. Snij de sushi in plakjes van 2 cm dik en serveer met de wasabimayonaise.

Tip .

De aardappelsushi krijgt nog meer smaak en textuur als je de rol bestrooit met sesamzaadjes.

 

Voor een veganalternatief kun je in plaats van vis kun je ook gerookte tofu en/of groenten gebruiken.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief