Aardappelspiesjes met mosterddip

Deze aardappelspiesjes zijn een feestelijk hapje. Met de mosterddip erbij geeft het extra pit. Ideaal als aperitief of tussengerecht.

35 min
vega

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 40 gewassen krielaardappels
  • 8 kleine, gehalveerde sjalotjes
  • olijfolie
  • 3 teentjes, geplette knoflook
  • 2 eierdooiers
  • 2 el citroensap
  • 250 ml olijfolie
  • 2 el graanmosterd
  • zout

Bereiding

Stap 1: maak de spiesjes

Kook de aardappels gedurende 2 à 3 minuten in een bodempje water in de magnetron (+/- 6 minten op 600W). Laat ze afkoelen en prik ze op ingeoliede spiesjes. Wissel af met de sjalotjes.

 

Stap 2: grill de spiesjes

Zet de grill aan. Bestrijk de spiesjes met olijfolie, besprenkel ze met zout en leg ze op aluminiumfolie in de oven. Draai ze elke 4 minuten om. Bak ze in ongeveer 16 minuten bruin en zacht.

 

Stap 3: maak de mosterddip

Mix eierdooiers, look en citroensap in een blender. Voeg de olijfolie zachtjes toe en vervolgens de mosterd. Breng op smaak met zout en peper, citroen en mosterd. Serveer de dip in cocktailglazen.

Vergelijkbare recepten

35 min

Stamppot met bospeen, sjalot en grove mosterd

35 min

Truffelaardappelpuree met lamsfilet

45 min

Aardappel-kerriesalade met maiskip, kruidensalade en vinaigrette van aceto balsamico

30 min

Stamppot boerenkool met tomaat en ui

50 min
vega

Stoofschotel uit Constantinopel

30 min

Aardappel-groentekroketjes

[#<Recipe id: 599, title: "Stamppot met bospeen, sjalot en grove mosterd", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Snijd ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Spatel op het laatste moment kleine takjes of b...", cooking_method: "Pureren", servings: 6, featured: false, slug: "stamppot-met-bospeen-sjalot-en-grove-mosterd", image: "content_3ac0637adc60af71067572c2deb7d7a5.jpg", description: "Deze stamppot is een variatie op de klassieke huts...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 16:01:04", updated_at: "2022-01-17 10:39:58", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 411, title: "Truffelaardappelpuree met lamsfilet", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met&nbsp;peultjes. De&nbsp;truffelolie k...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "truffelaardappelpuree-met-lamsfilet", image: "truffelaardappelpuree-met-lamsfilet.jpg", description: "Hoe geef je meer smaak aan aardappelpuree? Voeg wa...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:38", updated_at: "2017-07-07 12:21:19", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 507, title: "Aardappel-kerriesalade met maiskip, kruidensalade ...", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappel en groente</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg rozijntjes toe voor een zoete smaak</p>\r\n", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-kerrie-salade-met-maiskip-kruiden-salade...", image: "aardappel-kerrie-salade-met-maiskip-kruiden-salade...", description: "Kerrie is een heerlijk kruid wat je bij veel gerec...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:39", updated_at: "2017-07-07 10:01:32", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 521, title: "Stamppot boerenkool met tomaat en ui", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels en boerenkool</u...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met wat piccalilly.</p>\r\n", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "stamppot-boerenkool-met-tomaat-en-ui", image: "stamppot-boerenkool-met-tomaat-en-ui.jpg", description: "Een kleine variatie op je boerenkoolstamppot. Voeg...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:17", updated_at: "2017-07-07 11:27:52", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 376, title: "Stoofschotel uit Constantinopel", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd en bak de groenten</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Garneer met olijven en serveer met geroosterde ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "stoofschotel-uit-constantinopel", image: "stoofschotel-uit-constantinopel.jpg", description: "Wist je dat Constantinopel de vroegere naam van de...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:58", updated_at: "2017-07-28 10:14:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 463, title: "Aardappel-groentekroketjes", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil de aarda...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met sla, tomaten en ketchup.</p>\r\n", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-groentekroketjes", image: "aardappel-groentekroketjes.jpg", description: "Aardappelkroketjes heb je zo gemaakt en het is geg...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:38", updated_at: "2017-07-07 09:33:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief