Aardappelspiesjes met mosterddip

Deze aardappelspiesjes zijn een feestelijk hapje. Met de mosterddip erbij geeft het extra pit. Ideaal als aperitief of tussengerecht.

35 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 40 gewassen krielaardappels
  • 8 kleine, gehalveerde sjalotjes
  • olijfolie
  • 3 teentjes, geplette knoflook
  • 2 eierdooiers
  • 2 el citroensap
  • 250 ml olijfolie
  • 2 el graanmosterd
  • zout

Voorbereiding

Stap 1: maak de spiesjes

Kook de aardappels gedurende 2 Ć  3 minuten in een bodempje water in de magnetron (+/- 6 minten op 600W). Laat ze afkoelen en prik ze op ingeoliede spiesjes. Wissel af met de sjalotjes.

 

Stap 2: grill de spiesjes

Zet de grill aan. Bestrijk de spiesjes met olijfolie, besprenkel ze met zout en leg ze op aluminiumfolie in de oven. Draai ze elke 4 minuten om. Bak ze in ongeveer 16 minuten bruin en zacht.

 

Stap 3: maak de mosterddip

Mix eierdooiers, look en citroensap in een blender. Voeg de olijfolie zachtjes toe en vervolgens de mosterd. Breng op smaak met zout en peper, citroen en mosterd. Serveer de dip in cocktailglazen.

Vergelijkbare recepten