Aardappelsoufflé met kaas

Een soufflé klinkt heel spannend, maar heb je zo gemaakt. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel leuk uit! Deze aardappelsoufflés hebben een mengsel van pittige kaas, voor pittige tantes!

45 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 grote, bloemige aardappels
  • 4 eieren
  • 2 dl halfvolle melk
  • 120 g blauwe kaas
  • 50 g geraspte kaas
  • 50 g boter
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1: voorbereidingen

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en gaar ze 10 minuten in een bodempje water in de magnetron op 750 watt.

Stap 2: kaasmengsel

Scheid de eidooiers van de eiwitten. Breng ondertussen de melk aan de kook en haal daarna de melk van het vuur en voeg de eierdooiers toe. Verwarm tot het mengsel indikt, maar zorg ervoor dat de melk niet opnieuw kookt. Voeg de blauwe kaas en emmentaler kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3: puree

Pureer de aardappelen en voeg het melkmengsel toe. Meng goed. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de puree.

Stap 4: in de oven

Beboter 4 soufflévormpjes en verdeel de puree over de vormpjes. Zet de soufflé’s 20 minuten in de oven. Serveer met een mals stukje gegrild vlees naar keuze en een lekkere salade.

Vergelijkbare recepten