Aardappelsoep met rookworst

Heb je zin in een winterse soep? Deze aardappelsoep is vullend en rijk van smaak. Perfect voor koude dagen!

25 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 6 kleine, bloemige aardappels
  • 2 rookworsten
  • 5 tomaten
  • 2 uien
  • 2 l kippenbouillon
  • 2 dl rode wijn
  • 4 el salieblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1: prepareer de ingredienten

Hak de uien en de salieblaadjes fijn. Schil de aardappels en snij ze met de tomaten en de rookworsten in blokjes van 1 cm.

Stap 2: soep

Verhit de olijfolie in een kookpan. Bak de uien hierin zachtjes op een laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de rookworst- en aardappelblokjes toe en bak ze gedurende 5 minuten mee. Doe er vervolgens de tomatenblokjes en salie bij, samen met de wijn en kippenbouillon. Laat 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Vergelijkbare recepten