Aardappelsla met garnaaltjes en grapefruit

Van grapefruit kan je een heerlijke dressing maken. De bittere smaak mixed perfect met de honing en azijn. In deze salade doen we de grapefruit dressing én het vruchtvlees bij de aardappelen en garnalen. Eet smakelijk!

10 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 1 grapefruit
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl honing
  • 2 el rode wijnazijn
  • peper en zout
  • 0,5 rode ui
  • 1 lente-ui
  • 125 g garnalen
  • 0,5 bosje basilicum

Bereiding

Stap 1: gaar de krieltjes

Gaar de krieltjes met 1 eetlepel water, afgedekt met magnetronfolie ongeveer 3 minuten op vol vermogen (900 Watt) in de magnetron. Laat afkoelen en halveer ze.

Stap 2: grapefruit dressing

Schil de grapefruit tot op het vruchtvlees. Snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang hierbij het sap op. Klop een dressing van het grapefruitsap met de olijfolie, honing en rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: meng de salade

Snipper de rode ui en lente-ui. Meng met de garnaaltjes, aardappels en grapefruit. Besprenkel met de dressing. Garneer met enkele blaadjes basilicum.

Vergelijkbare recepten

20 min
vega

Pizza met aardappel en rozemarijn

35 min

Aardappelsalade met wilde kruiden en Hollandse Nieuwe

35 min

Aardappelgnocchi met jonge spinazie en chili

1 u
vega

Aardappel-soepstengels

35 min
vega

Aardappelmousseline

40 min

Geroosterde aardappeltjes met kip en pompelmoes

[#<Recipe id: 604, title: "Pizza met aardappel en rozemarijn", cooking_time: 20, instructions: "<p>Stap 1: snijden</p>\r\n\r\n<p>Verwarm de oven voor ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Voor niet-vegetariërs is het lekker om enkele ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "pizza-met-aardappel-en-rozemarijn", image: "160712_FC_Aardappel_Pizza.jpg", description: "Een pizza beleggen met aardappel klinkt in eerste ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 09:07:06", updated_at: "2017-11-10 09:07:06", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 632, title: "Aardappelsalade met wilde kruiden en Hollandse Nie...", cooking_time: 35, instructions: "<p><u>Stap 1: de aardappels</u></p>\r\n\r\n<p>Schil de...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>*Wilde kruiden vind je in de tuin of in de berm...", cooking_method: "", servings: 1, featured: false, slug: "aardappelsalade-met-wilde-kruiden-en-hollandse-nie...", image: "20180907-Piepershow-Food_Cabinet-003-liggend_websi...", description: "Kook de recepten van de Piepershow thuis! Deze aar...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-09-13 12:08:52", updated_at: "2018-09-17 21:13:28", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 444, title: "Aardappelgnocchi met jonge spinazie en chili", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: aan de kook</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil de...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer met een beetje rauwe ham of coppa di Pa...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelgnocchi-met-jonge-spinazie-en-chili", image: "aardappelgnocchi.jpg", description: "Zelf gnocchi maken lijkt misschien lastig, maar da...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: false, created_at: "2015-09-03 11:52:17", updated_at: "2019-10-29 10:28:21", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 608, title: "Aardappel-soepstengels", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n<p>Snijd...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Deze stengels zijn ook lekker om te serveren bi...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-soepstengels", image: "social_image_160713_Aardappelkookboek_Soepstengels...", description: "Deze soepstengels gemaakt met aardappel zijn heerl...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 10:20:27", updated_at: "2020-03-05 13:19:09", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 424, title: "Aardappelmousseline", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>K...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Ook lekker als aperitief in een glaasje.</p>\r\n", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelmousseline", image: "10.jpg", description: "Vaak vragen mensen zich af wat nou precies het ver...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:53", updated_at: "2017-12-06 13:27:06", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 490, title: "Geroosterde aardappeltjes met kip en pompelmoes", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de oven</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vind je de smaak van pompelmoes te bitter? Kies...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-kip-en-pompelmoes", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-kip-en-pompelmoes.jp...", description: "Voor dit gerecht gebruiken we grapefruits: een kru...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:08", updated_at: "2017-07-25 12:34:22", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief