
Aardappelsla met garnaaltjes en grapefruit
Van grapefruit kan je een heerlijke dressing maken. De bittere smaak mixed perfect met de honing en azijn. In deze salade doen we de grapefruit dressing én het vruchtvlees bij de aardappelen en garnalen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 grapefruit
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 tl honing
- 2 el rode wijnazijn
- peper en zout
- 0,5 rode ui
- 1 lente-ui
- 125 g garnalen
- 0,5 bosje basilicum
Voorbereiding
Stap 1: gaar de krieltjes
Gaar de krieltjes met 1 eetlepel water, afgedekt met magnetronfolie ongeveer 3 minuten op vol vermogen (900 Watt) in de magnetron. Laat afkoelen en halveer ze.
Stap 2: grapefruit dressing
Schil de grapefruit tot op het vruchtvlees. Snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang hierbij het sap op. Klop een dressing van het grapefruitsap met de olijfolie, honing en rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: meng de salade
Snipper de rode ui en lente-ui. Meng met de garnaaltjes, aardappels en grapefruit. Besprenkel met de dressing. Garneer met enkele blaadjes basilicum.