Makkelijk en Snel
Fit
Salade
Budget
BBQ
25min
Vega

Aardappelsalade met sperziebonen .

4 Personen

Een aardappelsalade met Provinciaalse kruiden en lekker knapperig door de sperziebonen.

    Ingrediënten
  • 6 middelgrote, vastkokende aardappels
  • 500 g sperziebonen
  • 1 el Provinciaalse kruiden
  • 2 citroenen (het sap en de zeste)
  • 4 el mosterd
  • olijfolie
  • 12 kippenboutjes
Bereiding

Stap 1: bereid de aardappels en groene bonen

Was, schil en snijd de aardappels in dunne schijfjes. Kook ze beetgaar in zout water. Kook de sperziebonen gedurende enkele minuten en spoel ze in ijskoud water af om hun frisgroene kleur te behouden.

 

Stap 2: maak de dressing

Combineer citroensap, mosterd, olijfolie, peper en zout tot een dressing en meng de aardappels en de sperziebonen erdoor. Laat de salade 10 minuten rusten alvorens te serveren.

Tip .

Kippenboutjes zijn een ideaal stukje vlees bij deze salade. Verwarm de oven voor op 200°C. Vermeng de helft van de dressing met de zeste en de Provenciaalse kruiden. Olie een ovenschaal in, besprenkel de kippenbouten met de dressing en plaats ze 30 à 40 minuten in de oven. Indien nodig meermaals bestrijken tijdens het bakken.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief