Aardappelsamosas

Samosas zijn een heerlijk Indiaas voor- of bijgerecht. Het is een driehoekig gefrituurd hapje en één van de hoofdingrediënten is: de aardappel!

30 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 middelgrote kruimige aardappels, ongeschild
  • 1 lente-uitje
  • 2 el gehakte verse koriander
  • 100 g garnalen
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • 5 loempiavellen
  • frituurolie

Voorbereiding

Extra nodig: satéprikker

Stap 1: gaar de aardappels

Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water. Prik met een satéprikker de aardappels rondom een paar keer in. Gaar ze in 2,5 a 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Laat ze ca. 10 minuten nagaren.

Stap 2: de samosa vulling

Maak intussen de lente-ui schoon en snij deze in ringetjes. Meng in een kom de lente-ui, koriander, garnaaltjes en citroensap. Pel de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Schep ze door de rest in de kom en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: vul de samosas

Halveer de loempiavellen. Doe op één uiteinde een lepel vulling. Vouw de vulling een paar keer diagonaal in tot driehoekige pakketjes.

Stap 4: in de frituur

Frituur ze in hete olie (180°C) in ca. 3 minuten gaar en goudbruin.

Vergelijkbare recepten