Aardappelsalade met zalmblokjes

Aardappels zijn een geweldige 'vul-maker' in een salade. Zo verander je een normale salade in mum van tijd in een maaltijdsalade. Deze variant is met zalm en een frisse dressing, heerlijk voor in de zomer.

30 min

Ingrediënten

Voor 5 Personen
  • 800 g aardappels
  • 1 bosje radijs
  • 1 middelgrote lente-uitje
  • 2 tl olijfolie
  • 3 el kruiden azijn
  • 2 el peterselie
  • 1 krop krulsla
  • peper naar smaak
  • 200 ml groentebouillon
  • 300 g zalm

Bereiding

Stap 1: wassen, koken en snijden

Was de aardappelen en kook ca. 20 minuten met de schil gaar. Was de radijsjes en snij in schijfjes. Was de lente-uitjes en snij in ringen. Spoel de zalmfilet af, dep droog, bestrooi met peper en snij in blokjes. Was de slablaadjes en schud droog. Giet de aardappelen af, schil ze en snij in schijfjes. Laat trekken in de bouillon en zet apart.

Stap 2: dressing

Meng voor de dressing azijn en 1 eetlepel peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing over de aardappelschijfjes.

Stap 3: bakken en finishing touch

Verhit olie in een pan en bak de zalmblokjes ca. 4 minuten rondom. Schep de radijs, lente-ui en zalmblokjes door de aardappelschijfjes. Leg de aardappelsalade op de slablaadjes, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.

Vergelijkbare recepten

20 min
vega

Wally’s krieltjessalade met bleekselderij en dragon

25 min
vega

Krieltjes met geroerbakte groente, gemengde paddenstoelen en blauwe schimmelkaas

30 min

Cottage pie

30 min
vega

Aardappel-peren galette

30 min

Kaas & Kriel

25 min
vega

Krieltjes met aïoli van saffraan

[#<Recipe id: 579, title: "Wally’s krieltjessalade met bleekselderij en drago...", cooking_time: 20, instructions: "<p>Halveer de krieltjes. Stoom of kook de krieltje...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "wally-s-krieltjessalade-met-bleekselderij-en-drago...", image: "wally-s-krieltjessalade-met-bleekselderij-en-drago...", description: "Een krieltjessalade hoeft niet saai te zijn als je...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-04-04 14:51:57", updated_at: "2018-06-06 10:32:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 571, title: "Krieltjes met geroerbakte groente, gemengde padden...", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de groenten</u></h2>\r\n\r\n<p>Sn...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt in plaats van blauwe kaas ook geitenkaa...", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "krieltjes-met-roerbakgroenten-gemende-paddenstoele...", image: "krieltjes-met-roerbakgroenten-gemende-paddenstoele...", description: "Roerbakken is een snelle manier om je eten te bere...", average_rating: 2.33333333333333, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-12-02 13:26:03", updated_at: "2017-07-28 14:36:11", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 661, title: "Cottage pie", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>STAP 1: MAAK DE AARDAPPELPUREE</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 6, featured: true, slug: "shepherd-s-pie", image: "Cottagepie_heleschaal_kopie.jpg", description: "Een cottage pie is een ovenschotel van gehakt en a...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-07-11 13:25:45", updated_at: "2019-12-16 10:21:56", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 546, title: "Aardappel-peren galette", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding van de aardappels</u>...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Verander de peer in appel voor meer bite</p>\r\n", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-peren-galette", image: "aardappel-peren-galette.jpg", description: "Aardappel-peren galette is een Frans voorgerecht w...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.jamiemagazine.nl/nl/recepten/28692/aar...", active: true, created_at: "2016-04-08 12:38:34", updated_at: "2018-04-26 10:51:21", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 623, title: "Kaas & Kriel ", cooking_time: 30, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Bakken", servings: 4, featured: false, slug: "kaas-kriel", image: "Zo-Gepiept---Kaas-_-Kriel-L.jpg", description: "Kaas en krieltjes zijn de perfecte ingrediënten al...", average_rating: 4.375, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-04-09 15:35:01", updated_at: "2020-03-18 13:25:06", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 408, title: "Krieltjes met aïoli van saffraan", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar en bak de aardappels</u></h2>\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit bijgerecht is heerlijk bij een dichtgeschro...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "krieltjes-met-aioli-van-saffraan", image: "krieltjes-met-aioli-van-saffraan.jpg", description: "Aïoli is een heerlijke knoflooksaus die goed past ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:34", updated_at: "2017-07-20 09:57:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief