Aardappelsalade met pindasaus

Pindasaus kan je kant-en-klaar kopen, maar je kan het ook zelf maken! Dat is niet alleen een stuk lekkerder, het is ook nog zo gepiept. Met aardappeltjes uit de oven maak je zo je eigen “patatje oorlog”. Dit recept bevat 493 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 45 minuten

45 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 grote aardappels
  • 1 el currypoeder
  • 1 blok tofu
  • 2 el sojasaus
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 paprika, in reepjes
  • 1 wortel, in reepjes
  • een handje verse koriander
  • een handje gehakte pinda's
  • een handje geraspte kokos, kort geroosterd in de pan
  • 4 el pindakaas (voor in de saus)
  • 1 teentje knoflook, geperst (voor in de saus)
  • 1 el sojasaus (voor in de saus)
  • een klein stukje gember, geperst - of gemberpoeder (voor in de saus)
  • sap van 1 limoen of citroen (voor in de saus)
  • 1/2 tl rijststroop/agave (voor in de saus)
  • 1 tl sambal (voor in de saus)
  • 3 el water (voor in de saus)

Voorbereiding

Stap 1: bak de aardappelen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een rooster. Snijd de aardappels in dunne frietjes. Strooi de currypoeder erover heen. Leg ze op de bakplaat en zet voor 30-40 minuten in de oven tot de buitenkant knapperig is.

Stap 2: bak de tofu

Knijp voorzichtig het meeste vocht uit het blok tofu en snijd het in repen. Verwarm een eetlepel (kokos)olie in een grillpan en leg de tofurepen erop. Bestrijk de repen met 1 eetlepel sojasaus. Draai de repen na 4-5 minuten om en bestrijk de andere kant met sojasaus. Grill de repen nog 3-4 minuten. Snijd de repen in kleine blokjes.

Stap 3: pindasaus

Maak ondertussen de pindasaus door alle saus ingrediënten te mixen in een kom. Verdeel de aardappel uit de oven over 2 borden. Serveer met de tofublokjes, paprika, avocado, wortel, koriander, pinda’s, kokos en pindasaus.

Vergelijkbare recepten