
Aardappelsalade met octopus
Waan jezelf in de zomerse sferen met deze salade van aardappel en octopus.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 g aardappels
- 400 g octopus
- 2 tenen knoflook
- 1 bosje peterselie
- 1 tl pimentòn (gerookte paprikapoeder)
- 0,5 rode peper
- 0,5 citroen
- olijfolie
- azijn
Voorbereiding
Stap 1: bereid de octopus en aardappel
Kook de octopus een uur tot anderhalf in water met een scheutje azijn. Schil de aardappelen en kook in het kookvocht van de octopus met wat zout. Laat de aardappel en octopus afkoelen en bak ze daarna samen in een pan met olijfolie.
Stap 2: maak de salade af
Snijd de knoflook en rode peper fijn en voeg deze in de laatste 5 minuten bij de aardappel en octopus. Hak de peterselie fijn en voeg dit op het allerlaatste moment samen met de pimentón toe. Maak de salade af met enkele druppels citroensap.