Aardappelsalade met avocadodressing, mango en gerookte kip

Mango, avocado en kip is een match made in heaven! Haal de zomer in huis met deze aardappelsalade van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda. Extra fijn: binnen 20 minuten staat hij op tafel! Dit recept bevat 541 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 20 minuten

20 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 600 gr vastkokende aardappel
  • 300 gr gerookte kip
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 75 gr rucola

Bereiding

Stap 1: Snijd alle ingrediënten

Schil de aardappels en snijd in plakjes. Kook in 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd de gerookte kip in stukjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes.

Stap 2: Maak de dressing

Maak de avocado dressing door de knoflook, citroensap, olijfolie en een eetlepel water fijn te malen met de staafmixer tot een egale massa. Deze dressing blijft dikker dan je gewend bent.

Stap 3: Maak de salade

Meng de aardappel, kip, mango en avocadodressing door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet koel weg, zodat de smaken bij voorkeur een uur kunnen intrekken. Voeg de rucola toe bij het serveren.

Dit recept is van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda.

Vergelijkbare recepten

20 min
vega

Frisse spinazie-aardappelsmoothie

25 min

Aardappelpaella

40 min

Aardappelrisotto met courgette en spek

1 u 15 min

Aardappelquiche

35 min
vega

Bloemkool-aardappel soep

1 u
vega

Aardappel-soepstengels

[#<Recipe id: 567, title: "Frisse spinazie-aardappelsmoothie", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappelen</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de ijsklontjes door vanille-ijs: zo maa...", cooking_method: "pureren", servings: 4, featured: true, slug: "frisse-spinazieaardappelsmoothie", image: "frisse-spinazieaardappelsmoothie.jpg", description: "Deze smoothie heb je in een handomdraai gemaakt, z...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 09:32:05", updated_at: "2019-08-05 09:46:38", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: true>, #<Recipe id: 442, title: "Aardappelpaella", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de aardappel</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt aan de paella ook nog allerlei vissoort...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-paella", image: "aardappel-paella.jpg", description: "Paella is oorspronkelijk een Spaanse rijstgerecht ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:15", updated_at: "2017-07-28 14:03:19", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 471, title: "Aardappelrisotto met courgette en spek", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: stoof de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt de courgette vervangen door een andere ...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelrisotto-met-courgette-en-spek", image: "aardappelrisotto-met-courgette-en-spek.jpg", description: "Risotto is eigenlijk een romig Italiaans rijstgere...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:48", updated_at: "2017-07-28 13:55:51", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 365, title: "Aardappelquiche", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Warm d...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met een frisse salade. Je kunt ook eenp...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelquiche", image: "aardappelquiche.jpg", description: "De mogelijkheden met een quiche zijn eindeloos. Me...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:45", updated_at: "2017-07-14 14:39:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 549, title: "Bloemkool-aardappel soep", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de soep</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhi...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Deze soep is wat milder van smaak. Door speceri...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: false, slug: "bloemkool-aardappel-soep", image: "bloemkool-aardappelsoep.jpg", description: "Bloemkool en aardappel zijn ideale groenten om soe...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.degroenemeisjes.nl/bloemkoolsoep/", active: true, created_at: "2016-04-12 09:16:44", updated_at: "2019-05-16 12:36:50", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 608, title: "Aardappel-soepstengels", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n<p>Snijd...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Deze stengels zijn ook lekker om te serveren bi...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-soepstengels", image: "160713_Aardappelkookboek_Soepstengels.jpg", description: "Deze soepstengels gemaakt met aardappel zijn heerl...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 10:20:27", updated_at: "2017-11-10 10:21:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief