Aardappelsalade met avocadodressing, mango en gerookte kip

Mango, avocado en kip is een match made in heaven! Haal de zomer in huis met deze aardappelsalade van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda. Extra fijn: binnen 20 minuten staat hij op tafel! Dit recept bevat 541 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 20 minuten

20 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 600 gr vastkokende aardappel
  • 300 gr gerookte kip
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 75 gr rucola

Bereiding

Stap 1: Snijd alle ingrediënten

Schil de aardappels en snijd in plakjes. Kook in 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd de gerookte kip in stukjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes.

Stap 2: Maak de dressing

Maak de avocado dressing door de knoflook, citroensap, olijfolie en een eetlepel water fijn te malen met de staafmixer tot een egale massa. Deze dressing blijft dikker dan je gewend bent.

Stap 3: Maak de salade

Meng de aardappel, kip, mango en avocadodressing door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet koel weg, zodat de smaken bij voorkeur een uur kunnen intrekken. Voeg de rucola toe bij het serveren.

Dit recept is van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda.

Vergelijkbare recepten

15 min

Misogratin met zalm en spitskool

45 min

Romige ovenschotel met vis en aardappel

35 min
vega

Gestoofde aardappel in kruidige kokos-currysaus

1 u 15 min

Aardappelquiche

30 min
vega

DIY Chips van Marco Westmaas

35 min
vega

Scones met cranberry’s & rozijnen

[#<Recipe id: 692, title: "Misogratin met zalm en spitskool", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: verwarm de oven voor en zout de zal...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "misogratin-met-zalm-en-spitskool", image: "ZoGepiept-3_new.jpg", description: "Miso is een traditionele Japanse smaakmaker van ge...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2021-04-14 10:01:06", updated_at: "2021-11-05 12:53:06", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 554, title: "Romige ovenschotel met vis en aardappel", cooking_time: 45, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 220 graden.&nbsp;Breng ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kunt ook groenten toevoegen aan deze ovensch...", cooking_method: "oven", servings: 2, featured: false, slug: "romige-ovenschotel-met-vis-en-aardappel", image: "romige-ovenschotel-met-vis-en-aardappel.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.lekkerensimpel.com/ovenschotel-met-vis-...", active: true, created_at: "2016-04-13 14:21:50", updated_at: "2017-07-07 09:05:51", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 357, title: "Gestoofde aardappel in kruidige kokos-currysaus", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de kruidenpasta</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor een extra dosis groenten, voeg bloemkool o...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "gestoofde-aardappel-in-kruidige-kokos-currysaus", image: "gestoofde-aardappel-in-kruidige-kokos-currysaus.jp...", description: "Een vegetarische curry rijk aan smaak. En dit rece...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:27", updated_at: "2017-07-17 14:39:02", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 365, title: "Aardappelquiche", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Warm d...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met een frisse salade. Je kunt ook eenp...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelquiche", image: "aardappelquiche.jpg", description: "De mogelijkheden met een quiche zijn eindeloos. Me...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:45", updated_at: "2017-07-14 14:39:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 502, title: "DIY Chips van Marco Westmaas", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de groenten</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Zout de chips als ze nog warm zijn.</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "diy-chips-van-marco-westmaas", image: "diy-chips-van-marco-westmaas.jpg", description: "Chips is een heerlijke snack het hele jaar door. Z...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:23", updated_at: "2017-07-07 11:42:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 612, title: "Scones met cranberry’s & rozijnen", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de ove...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker als ontbijt of bij de lunch!&nbsp;</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 1, featured: true, slug: "scones-met-cranberry-s-rozijnen", image: "160712_FC_Aardappel_Scone02.jpg", description: "Warm uit de oven zijn ze op z’n best. Echt lekkere...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 11:10:09", updated_at: "2017-11-10 11:10:32", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief