Aardappels op z'n Indiaas

Mmm, deze Indiase curry met kerrie maak je in één pan. Scheelt weer bij de afwas!

20 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 2 grote, vastkokende aardappels, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 el verse, fijngehakte gember
  • 1 el fijn versnipperde knoflook
  • 1 witte, versnipperde ui
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 fijngehakte tomaten
  • 350 g doperwtjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 0,5 bussel koriander, fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • zout

Bereiding

Stap 1: bak de aardappels en ui

Verhit de olie tot het heet is en voeg dan gember en look toe. Bak gedurende 30 seconden. Voeg ui, zout en aardappels toe en bak tot de ui zacht en goudbruin is. Roer regelmatig.

 

Stap 2: voeg de kerrie en tomaten toe

Voeg de kerriepoeder en de tomaten toe. Kook tot de meeste vloeistof verdwenen is en het mengsel een dikke brij vormt. Blijf roeren.

 

Stap 3: laat het geheel pruttelen 

Voeg de erwtjes en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat sudderen tot de aardappels gaar zijn. Serveer met de gehakte koriander.

Vergelijkbare recepten

40 min

Aardappel-maissoep met gerookt spek en lichte soya

1 u 30 min

Piepkuiken met gevulde gepofte aardappel

40 min

Preistamppot met vis en kruidenboter

40 min

Koolraapstamppot met rauwe andijvie

40 min

Aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche en kaviaar

30 min
vega

Aardappelspiesjes met paprika

[#<Recipe id: 423, title: "Aardappel-maissoep met gerookt spek en lichte soya", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: de basis voor de soep</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg eventueel een scheutje room toe om de soep...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-maissoep-met-gerookt-spek-en-lichte-soya", image: "aardappel-maissoep-met-gerookt-spek-en-lichte-soya...", description: "Een rijkgevulde soep is heerlijk in de winter. Lek...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:51", updated_at: "2017-07-07 10:33:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 533, title: "Piepkuiken met gevulde gepofte aardappel", cooking_time: 90, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de pi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "piepkuiken-met-gevulde-gepofte-aardappel", image: "piepkuiken-met-gevulde-gepofte-aardappel.jpeg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:36:20", updated_at: "2017-07-07 08:55:17", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 475, title: "Preistamppot met vis en kruidenboter", cooking_time: 40, instructions: "<p>Snijd de prei in ringen. Schil de aardappels en...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Geef de kruidenboter een rood kleurtje door een...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "preistamppot-met-vis-en-kruidenboter", image: "preistamppot-met-vis-en-kruidenboter.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:52", updated_at: "2017-07-07 08:56:20", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 373, title: "Koolraapstamppot met rauwe andijvie", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijden en koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Sch...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang het spek door kaasblokjes voor een vege...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "koolraapstamppot-met-rauwe-andijvie", image: "koolraapstamppot-met-rauwe-andijvie.jpg", description: "Een lekkere variatie op grootmoeders andijvie stam...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:54", updated_at: "2017-07-20 09:53:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 503, title: "Aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche ...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil ...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Doe eventueel nog kaviaar op de cr&egrave;me fr...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelblini-s-met-gerookte-zalm-creme-fraiche-e...", image: "aardappelblini-s-met-gerookte-zalm-creme-fraiche-e...", description: "Wil je de blits maken tijdens een diner? Dan zit j...", average_rating: 2.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.culy.nl/recepten/sjieke-blinis-met-zalm...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:32", updated_at: "2017-07-06 13:54:14", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 466, title: "Aardappelspiesjes met paprika", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>B...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan de kerstomaten vervangen door een andere...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelspiesjes-met-paprika", image: "aardappelspiesjes-met-paprika.jpg", description: "Ga je barbecuen maar wil je wel eens wat anders da...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:42", updated_at: "2017-07-17 12:13:42", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief