Makkelijk en Snel
Fit
Feestje
Budget
20min
Vega

Aardappels op z'n Indiaas .

4 Personen

Mmm, deze Indiase curry met kerrie maak je in één pan. Scheelt weer bij de afwas!

    Ingrediënten
  • 2 grote, vastkokende aardappels, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 el verse, fijngehakte gember
  • 1 el fijn versnipperde knoflook
  • 1 witte, versnipperde ui
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 fijngehakte tomaten
  • 350 g doperwtjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 0,5 bussel koriander, fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • zout
Bereiding

Stap 1: bak de aardappels en ui

Verhit de olie tot het heet is en voeg dan gember en look toe. Bak gedurende 30 seconden. Voeg ui, zout en aardappels toe en bak tot de ui zacht en goudbruin is. Roer regelmatig.

 

Stap 2: voeg de kerrie en tomaten toe

Voeg de kerriepoeder en de tomaten toe. Kook tot de meeste vloeistof verdwenen is en het mengsel een dikke brij vormt. Blijf roeren.

 

Stap 3: laat het geheel pruttelen 

Voeg de erwtjes en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat sudderen tot de aardappels gaar zijn. Serveer met de gehakte koriander.

Tip .

Lekker met een dot volle yoghurt en naanbrood.2

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief