Aardappels met rozemarijn en laurier

Een prima manier om eenvoudig een keer aardappels anders op tafel te zetten.

1 u
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 50 g roomboter, in blokjes
  • 1 liter kokende bouillon
  • 4 takjes rozemarijn, naaldjes gerist
  • 16 laurierblaadjes
  • 4 grote vastkokende aardappels

Voorbereiding

Stap 1: insnijden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappels schoon, schil ze niet. Snijd met een heel scherp mesje elke aardappel in de breedte 4 keer in tot bijna onderaan. Pas op dat ze niet helemaal doorgesneden worden. Stop in elk gleufje een blaadje laurier en een paar naaldjes rozemarijn. Leg de aardappels naast elkaar in een ovenschaal.

Stap 2: in de oven

Giet de kokende bouillon over de aardappels tot ze bijna helemaal onder staan. Alleen de bovenkant van de aardappel moet boven de bouillon uitsteken. Verdeel de blokjes boter erover en breng op smaak met een paar korrels (zee)zout en versgemalen peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif de aardappels op een rooster midden in de oven. Laat ze 30 minuten garen, verwijder het folie en laat de aardappels dan nog 20 minuten in de oven bakken tot de bovenkant goudbruin is. Prik met een scherp mes in de aardappels om te testen of ze gaar zijn.

Vergelijkbare recepten