
Aardappels à la campagne
Een lekker hoofdgerecht met in de hoofdrol aardappels en champignons. Dit ovengerecht is heerlijk romig en past goed in combinatie met een stukje vlees of vis. Maar de vegetarische versie kan ook makkelijk!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 10 grote, vastkokende, geschild en in blokjes van 0,5 cm aardappels
- 250 ml kippenbouillon
- 100 ml room
- 100 ml melk
- 3 teentjes, versnipperd look
- 2 el gesmolten boter
- 400 g versneden champignons
- 2 el versnipperd kervel
Voorbereiding
Stap 1: aardappels in de wok
Doe de aardappels en de kippenbouillon in de wok. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes doorkoken op zacht vuur. Voeg room, melk, look, zout en peper toe. Laat 2 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur.
Stap 2: laagjes in de ovenschaal
Beboter een ovenschaal met een eetlepel boter en leg achtereenvolgens de helft van de champignons, de helft van de aardappels, de helft van de saus en de rest van de boter in laagjes op elkaar. Herhaal de lagen nog een keer en werk af met kervel. Bedek de schaal met aluminiumfolie.
Stap 3: in de oven
Bak het geheel gedurende een half uur in een voorverwarmde oven op 180°C. Bak nog eens 20 minuten zonder aluminiumfolie of tot de aardappels beetgaar zijn.