Aardappelrisotto

Weer eens wat anders: de aardappelrisotto! Zoals de naam als vermoed, gebruik je aardappel in plaats van rijst. Snij ze klein, of gebruik een mandoline. Aardappelrisotto is een heerlijk hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht maakt 'ie de blits.

45 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 4 middelgrote vastkokende in blokjes van 0,5 cm aardappels
  • 0,5 l groentebouillon
  • 0,5 bosje rucola
  • 0,5 el gehakte verse peterselie
  • 50 g parmezaanschilfers
  • versgemalen peper
  • zout
  • 4 el olijfolie
  • 0,5 fijngehakt sjalotje
  • 1 dubbele kippenborstfilet in schijfjes

Bereiding

Stap 1: bak de kip

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak de kip al omscheppend op een hoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan.

Stap 2: bereid de risotto

Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Bak het sjalotje 2 minuten zachtjes. Voeg de aardappels toe en bak zachtjes al omscheppend 2 minuten mee. Doe de schijfjes kip erbij. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Schep telkens goed om en laat de aardappel en kip zachtjes garen. Kruid met zout en peper en schep er wat peterselie door.

Stap 3: finishing touch

Verdeel over kommetjes met wat rucola en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Vergelijkbare recepten

45 min
vega

Thaise massaman curry

25 min
vega

Knapperig gebakken aardappeltjes

40 min

Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven

30 min

Aardappel-groentekroketjes

20 min
vega

Frisse spinazie-aardappelsmoothie

30 min
vega

Aardappel-peren galette

[#<Recipe id: 625, title: "Thaise massaman curry", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Koo...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lusten jouw kids het liever iets minder pittig?...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "thaise-massaman-curry", image: "20170906-Power_to_the_Pieper-Food_Cabinet-005.jpg", description: "Thailand staat bekent om zijn curry. De massaman c...", average_rating: 3.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-04-24 10:10:03", updated_at: "2019-05-16 12:34:05", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 544, title: "Knapperig gebakken aardappeltjes", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>B...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer je aardappels met groente en vlees, of ...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: false, slug: "knapperig-gebakken-aardappeltjes", image: "knapperig-gebakken-aardappeltjes.jpg", description: "Krijg jij ook nooit je aardappels knapperig? In di...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-04-08 12:14:45", updated_at: "2017-07-20 09:50:34", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 467, title: "Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: &nbsp;snijd de ingredi&euml;nten</u...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de roodbaarzen eens door kalfslapjes. V...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "met-aardappel-gevulde-roodbaars-in-de-oven", image: "met-aardappel-gevulde-roodbaars-in-de-oven.jpg", description: "Heerlijk voor de zomer: roodbaars gevuld met aarda...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:43", updated_at: "2018-02-13 17:53:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 463, title: "Aardappel-groentekroketjes", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil de aarda...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met sla, tomaten en ketchup.</p>\r\n", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-groentekroketjes", image: "aardappel-groentekroketjes.jpg", description: "Aardappelkroketjes heb je zo gemaakt en het is geg...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:38", updated_at: "2017-07-07 09:33:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 567, title: "Frisse spinazie-aardappelsmoothie", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappelen</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de ijsklontjes door vanille-ijs: zo maa...", cooking_method: "pureren", servings: 4, featured: true, slug: "frisse-spinazieaardappelsmoothie", image: "frisse-spinazieaardappelsmoothie.jpg", description: "Deze smoothie heb je in een handomdraai gemaakt, z...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 09:32:05", updated_at: "2019-08-05 09:46:38", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: true>, #<Recipe id: 546, title: "Aardappel-peren galette", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding van de aardappels</u>...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Verander de peer in appel voor meer bite</p>\r\n", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-peren-galette", image: "aardappel-peren-galette.jpg", description: "Aardappel-peren galette is een Frans voorgerecht w...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.jamiemagazine.nl/nl/recepten/28692/aar...", active: true, created_at: "2016-04-08 12:38:34", updated_at: "2018-04-26 10:51:21", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief