Aardappelrisotto

Weer eens wat anders: de aardappelrisotto! Zoals de naam als vermoed, gebruik je aardappel in plaats van rijst. Snij ze klein, of gebruik een mandoline. Aardappelrisotto is een heerlijk hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht maakt 'ie de blits.

45 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 4 middelgrote vastkokende in blokjes van 0,5 cm aardappels
  • 0,5 l groentebouillon
  • 0,5 bosje rucola
  • 0,5 el gehakte verse peterselie
  • 50 g parmezaanschilfers
  • versgemalen peper
  • zout
  • 4 el olijfolie
  • 0,5 fijngehakt sjalotje
  • 1 dubbele kippenborstfilet in schijfjes

Bereiding

Stap 1: bak de kip

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak de kip al omscheppend op een hoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan.

Stap 2: bereid de risotto

Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Bak het sjalotje 2 minuten zachtjes. Voeg de aardappels toe en bak zachtjes al omscheppend 2 minuten mee. Doe de schijfjes kip erbij. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Schep telkens goed om en laat de aardappel en kip zachtjes garen. Kruid met zout en peper en schep er wat peterselie door.

Stap 3: finishing touch

Verdeel over kommetjes met wat rucola en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Vergelijkbare recepten

25 min
vega

Krieltjes met aïoli van saffraan

20 min
vega

Frisse spinazie-aardappelsmoothie

50 min
vega

Aardappel-uiengratin

20 min
vega

Gnocchi met broccolipesto

50 min
vega

Aardappeltaart met pastinaak

1 u

Kalfsinvoltini en aardappeltjes met citroen

[#<Recipe id: 408, title: "Krieltjes met aïoli van saffraan", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar en bak de aardappels</u></h2>\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit bijgerecht is heerlijk bij een dichtgeschro...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "krieltjes-met-aioli-van-saffraan", image: "krieltjes-met-aioli-van-saffraan.jpg", description: "Aïoli is een heerlijke knoflooksaus die goed past ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:34", updated_at: "2017-07-20 09:57:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 567, title: "Frisse spinazie-aardappelsmoothie", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappelen</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de ijsklontjes door vanille-ijs: zo maa...", cooking_method: "pureren", servings: 4, featured: false, slug: "frisse-spinazieaardappelsmoothie", image: "frisse-spinazieaardappelsmoothie.jpg", description: "Deze smoothie heb je in een handomdraai gemaakt, z...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 09:32:05", updated_at: "2019-10-29 10:22:51", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 527, title: "Aardappel-uiengratin", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met brocolli en een stukjes vlees.</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-uien-gratin", image: "aardappel-uien-gratin.jpg", description: "Heb je zin in aardappeltjes uit de oven, maar even...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:28", updated_at: "2018-03-20 19:41:15", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 556, title: "Gnocchi met broccolipesto", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: grill de broccoli</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Omdat cashewnoten goedkoper zijn dan pijnboompi...", cooking_method: "Oven", servings: 2, featured: false, slug: "gnocchi-met-broccolipesto", image: "gnocchi-met-broccolipesto.jpg", description: "Gnocchi is een Italiaanse pastasoort gemaakt van a...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.degroenemeisjes.nl/gnocchi-met-broccoli...", active: true, created_at: "2016-04-13 15:01:41", updated_at: "2017-07-17 15:40:23", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 603, title: "Aardappeltaart met pastinaak", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Als je de taart ruim van tevoren of de dag ervo...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltaart-met-pastinaak", image: "160530_FC_Aardappel_14A.jpg", description: "Deze aardappeltaart is heerlijk als bijgerecht in ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 08:55:05", updated_at: "2017-11-10 08:55:05", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 416, title: "Kalfsinvoltini en aardappeltjes met citroen", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: rol de kalfsinvoltini</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor vegetari&euml;rs kan het kalfsvlees vervan...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "kalfsinvoltini-en-aardappeltjes-met-citroen", image: "kalfsinvoltini-en-aardappeltjes-met-citroen.jpg", description: "Involtini zijn dunne lapjes vlees met vulling die ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:43", updated_at: "2017-07-14 14:28:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief