Aardappelpuree met hamburger en broccoli

Er gaat niets boven een ouderwets A-V-G'tje (aardappels - vlees - groente). Wissel die gekookte aardappels eens om voor aardappelpuree. Zo gepiept en tóch net iets anders.

20 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 5 grote, bloemige aardappels
  • 1 struik (of 300 gram diepvriesbroccoli) broccoli
  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • 4 hamburgers (ieder 120 gram)
  • 1 glas halfvolle melk
  • zout

Bereiding

Stap 1: gaar de aardappels

Schil de aardappels, snij ze in stukken en gaar ze afgedekt met magnetronfolie 10 minuten in een bodempje water in de magnetron op 750 watt.

Stap 2: prepareer de groente

Snij de broccoli in roosjes en kook ze in water met wat zout gaar. Was de courgette en snij ze in blokjes van 1 x 1 cm.

Stap 3: bakken

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de courgette al omscheppend op een matig vuur beetgaar. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de hamburgers in ca. 8 minuten aan weerszijden bruin en gaar.

Stap 4: puree

Pureer de aardappels met de melk. Roer goed door en breng op smaak met wat zout.

Stap 5: aan tafel!

Serveer de puree met de hamburgers, de broccoli en de courgetteblokjes.

Vergelijkbare recepten

2 u 35 min

Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm

20 min

Aardappelpappardelle

40 min
vega

Aardappelpakketjes met paddenstoelen en misoboter

35 min

Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en chorizo-olie

30 min

Salade van gekookte aardappeltjes

15 min

Misogratin met zalm en spitskool

[#<Recipe id: 430, title: "Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm", cooking_time: 155, instructions: "<h2><u>Stap 1: marineer de zalm</u></h2>\r\n\r\n<p>Men...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De zalmfilet kan vervangen worden door een stuk...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "gewokte-aardappelstrips-met-kortgebakken-zalm", image: "gewokte-aardappelstrips-met-kortgebakken-zalm.jpg", description: "Piepers met een stukje zalm eet je misschien wel v...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:01", updated_at: "2017-07-07 10:37:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 415, title: "Aardappelpappardelle", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: schaaf de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met alle traditionele pastasauzen.</p>\r\n", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelpapardella", image: "aardappelpapardella.jpg", description: "Pappardelle is een Italiaanse pastasoort van brede...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:42", updated_at: "2017-07-13 14:43:08", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 656, title: "Aardappelpakketjes met paddenstoelen en misoboter", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: Voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelpakketjes-met-paddenstoelen-en-misoboter", image: "Aardappelpakketjes_staand_made_by_ellen_kopie.jpg", description: "Paddenstoelen en miso is een ware match made in he...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-06-11 08:43:17", updated_at: "2019-08-05 09:40:17", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 431, title: "Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en ...", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereidingen</u></h2>\r\n\r\n<p>Schi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>In dit recept kan je al je visrestjes kwijt.</p...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "brandade-van-witvis-en-aardappeltjes-met-salie-en-...", image: "brandade-van-witvis-en-aardappeltjes-met-salie-en-...", description: "Een brandade is een puree van aardappelen en vis. ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:02", updated_at: "2017-07-17 13:45:56", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 359, title: "Salade van gekookte aardappeltjes", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Ook als lauwwarme salade erg lekker.</p>\r\n", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "salade-van-gekookte-aardappeltjes", image: "salade-van-gekookte-aardappeltjes.jpg", description: "Deze aardappelsalade is qua smaak heerlijk in bala...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:29", updated_at: "2017-07-13 15:07:37", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 692, title: "Misogratin met zalm en spitskool", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: verwarm de oven voor en zout de zal...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "misogratin-met-zalm-en-spitskool", image: "ZoGepiept-3_new.jpg", description: "Miso is een traditionele Japanse smaakmaker van ge...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2021-04-14 10:01:06", updated_at: "2021-11-05 12:53:06", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief