Aardappelpuree met hamburger en broccoli

Er gaat niets boven een ouderwets A-V-G’tje (aardappels – vlees – groente). Wissel die gekookte aardappels eens om voor aardappelpuree. Zo gepiept en tóch net iets anders.

20 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 5 grote, bloemige aardappels
  • 1 struik (of 300 gram diepvriesbroccoli) broccoli
  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • 4 hamburgers (ieder 120 gram)
  • 1 glas halfvolle melk
  • zout

Voorbereiding

Stap 1: gaar de aardappels

Schil de aardappels, snij ze in stukken en gaar ze afgedekt met magnetronfolie 10 minuten in een bodempje water in de magnetron op 750 watt.

Stap 2: prepareer de groente

Snij de broccoli in roosjes en kook ze in water met wat zout gaar. Was de courgette en snij ze in blokjes van 1 x 1 cm.

Stap 3: bakken

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de courgette al omscheppend op een matig vuur beetgaar. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de hamburgers in ca. 8 minuten aan weerszijden bruin en gaar.

Stap 4: puree

Pureer de aardappels met de melk. Roer goed door en breng op smaak met wat zout.

Stap 5: aan tafel!

Serveer de puree met de hamburgers, de broccoli en de courgetteblokjes.

Vergelijkbare recepten