Aardappelpappardelle

Pappardelle is een Italiaanse pastasoort van brede linten pasta. Deze versie wordt niet gemaakt van bloem, ei en water, maar bestaat uit aardappel. Een perfect glutenvrij alternatief voor normale pasta!

20 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 4 grote vastkokende geschild aardappels
  • 2 el kappertjes
  • 2 el gehakte zwarte olijven
  • 250 g kerstomaten
  • 2 el gehakte salie
  • 2 el gehakte zoute ansjovis
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • (vers)gemalen peper

Voorbereiding

Stap 1: schaaf de aardappels

Snijd de aardappels in de lengte in plakjes van 2cm. Schaaf met een dunschiller lange linten van 2 cm breed uit de plakken aardappel. Spoel de linten goed af onder koud stromend water en dep goed droog met keukenpapier.

 

Stap 2: bak de pappardelle

Verhit de olijfolie in een wok. Bak de aardappellinten al omscheppend ongeveer 4 minuten. Voeg kerstomaten toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg vervolgens de olijven, ansjovis en salie toe. Warm alles goed door en breng op smaak met zout en peper. Serveer in een kommetje en bestrooi met de peterselie.

Vergelijkbare recepten