
Aardappelpancakes met ham en tijm
Aardappelpannenkoekjes of flensjes zijn ideaal voor lunch, of als voorgerechtje. Deze pancakes maak je vanuit puree, maar je maakt er gemakkelijk rösti van door aardappelrasp te gebruiken. Met een stukje vlees of vis, en groente heb je zo een hoofdgerecht op tafel!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 gram geschilde aardappels
- 250 ml volle melk
- 2 el bloem
- 1 el verse blaadjes tijm
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 1 el crème fraîche
- 40 g boter
- 50 g rauwe ham
Voorbereiding
Voor ca 10 stuks.
Stap 1: maak het beslag
Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar. Stamp ze fijn en roer de melk erdoor. Laat dit mengsel circa 1 uur afkoelen. Roer er dan bloem, Zout, tijm, eieren, eiwitten en crème fraîche door tot een stevig beslag ontstaat.
Stap 2: bak de pannenkoeken
Bak hiervan met een klontje boter in een grote koekenpan kleine pancakes van circa 6 cm doorsnede. Bak de pancakes aan één kant in 3-5 min. bruin. Bestrooi ze met wat reepjes rauwe ham, keer ze om en bak de andere kant 3-5 minuten tot ook de onderkant krokant is.