
Aardappelpaella
Paella is oorspronkelijk een Spaanse rijstgerecht met vis- en schaaldieren, stukjes vlees, pittige worst en tomaat. Dit is een variant erop met aardappel. Weer eens wat anders!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 4 vastkokende aardappels
- 2 dl visbouillon
- zakje saffraandraadjes
- ui
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 4 gamba's
- 2 dunne worstjes
- 150 g mosselen
- 2 tomaten
- 1 bosje peterselie
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: snijd de aardappel
Snij de aardappels in blokjes van 1 cm. Kook ze in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en bewaar hierbij de bouillon. Doe de saffraandraden bij de bouillon.
Stap 2: gaar het vlees
Snipper de ui en verhit de olijfolie in een kookpan. Bak de ui op een laag vuur zachtjes 2 minuten. Pers er de knoflook boven uit, voeg gamba’s, worstjes en mosselen toe. Laat alles afgedekt 2 minuten zachtjes garen. Giet er de helft van de bouillon met saffraan bij en laat 2 minuten zachtjes sudderen.
Stap 3: voeg de laatste ingrediƫnten toe
Snij de tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn. En voeg tomaten, peterselie en aardappelblokjes toe. Warm alles goed door en breng op smaak met zout en peper.