Aardappelmousseline

Vaak vragen mensen zich af wat nou precies het verschil is tussen een aardappelmousseline en een aardappelpuree. Logisch, want het lijkt best op elkaar! Een mousseline is alleen een stuk smeuïger. De structuur is ook een stuk fijner omdat mousseline (vaak) door een zeef gehaald wordt. Je kan het beste kruimige aardappels gebruiken voor de mousseline.

35 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 middelgrote bloemige geschild aardappels
  • 0,5 L melk
  • 0,25 in roosjes bloemkool
  • 2 pruimtomaten
  • 0,5 struikje fijngesneden witlof
  • 3 takjes fijngehakt basilicum
  • 2 el extra-vierge olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Voorbereiding

Stap 1: kook de aardappels

Kook de aardappels gaar in de melk met wat zout. Giet ze af en bewaar de melk.

Stap 2: groente

Kook intussen ook de bloemkool en witlof gaar in water met zout en spoel direct onder koud stromend water om de kleur te behouden. Kerf de tomaten kruislings in. Dompel ze onder in kokend water en ontvel ze. Halveer ze en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes en schep de blokjes door de bloemkool en witlof.

Stap 3: pureren

Mix de aardappel met een mixer met de warme melk en olijfolie tot een zachte zalf en kruid met zout en peper. Serveer de mousseline met de groenten apart, druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi eventueel met basilicum.

Fotocredits: Albert Heijn. 

Vergelijkbare recepten